Avinas

Avinams svarbiausia išlieti savo nenumaldomą energiją, kuri trykšta per kraštus net atostogaujant. Todėl įkalbinėti jį bent valandą pagulėti paplūdimyje – pragaištinga. Jis reaguoja tik į žodžius „nardymas“, „skraidymas parasparniu“, „lenktynės“ – apskritai viską, kur yra nors lašelis ekstremalumo. Kopimas į ugnikalnius, ekskursijos po kanjoną džipais ir plaukimas plaustais taip pat tinka. Kraštutiniu atveju – bilietai į bulių kautynes arba fechtavimosi varžybas.

Jautis

Jaučiams – skanaus maisto ir gražaus vaizdo mėgėjams – vertėtų suteikti šansą Prancūzijai ar Italijai. Čia rasite vyno, gastronomijos, fenomenalios architektūros ir Luvrą.

Dvyniai

Kad kelionėje nenuobodžiautų, šio ženklo atstovams derėtų atidžiai rinktis atostogų vietą. Pageidautina, kad ten būtų sujungta viskas, apie ką galima svajoti: pramogų parkai, prekybos centrai, gamtos rezervatai, muziejai, vaiduokliškos pilys, restoranai. Kad galėtu kvailioti, sužinoti ir gomurį pamaloninti. Niujorkas, Honkongas, Rio de Žaneiras tikrai patenkins prieštaringą Dvynių prigimtį.

Vėžys

„Geriausia kelionė – neįvykusi kelionė“, – galėtų pasakyti ilgų kelionių nemėgstantis Vėžys. Nuvykti į gretimą miestą jam kartais būna tikras žygdarbis, o susiruošti visavertei kelionei dažnai apskritai tingi. Sprendimas gali būti šeimos turas. Vėžys nemėgsta skirtis su artimaisiais ir yra pasirengęs juos sekti net per ugnį ar vandenį. Neilgas kruizas, savaitė jaukiame namelyje ant upės kranto ekologiniame viešbutyje Vėžiui tikrai patiks.

Liūtas

Orientyrai čia paprasti: viešbučiai – nuo 5 iki 7 žvaigždučių, restoranai – su bent viena Michelin žvaigždute, pramogos – kuo brangiau, tuo geriau. Bet kokį brangų popsą ir amžiną klasiką zodiako karalius priims su kaupu. Šiam ženklui patiks Dubajuje, Singapūre, Dominikos Respublikoje, taip pat safaris Kenijoje.

Mergelė

Nenorite girdėti verkšlenimo ir priekabių? Leiskite Mergelėms pačioms suorganizuoti kelionę. Galite neabejoti – viskas bus parinkta maksimaliai kruopščiai: apartamentai – nepriekaištingi, jūra – per šimtą metrų nuo viešbučio, oro temperatūra – plius 27, ekskursijos – viena už kitą geresnės, kad tik pavyktų pamatyti viską, kas svarbiausia, o per pertraukas tarp ekskursijų pasistiprinti padoriame restorane. Tinkamiausios šalys – tos, kurios nepasižymi ypatinga specifika ar neįprastomis sąlygomis, – Turkija, Ispanija, Juodkalnija.

Svarstyklės

Grožis ir romantika – tai, kas įkvepia rafinuotus šio ženklo atstovus. Todėl drąsiai važiuokite į Maldyvus – grožėkitės vandenynu ir saulėlydžiais, į Vieną – klausytis klasikinės muzikos ir mėgautis vafliais prie kavos, į Veroną – klaidžioti po Šekspyro aprašytas vietas ir tikrai į Paryžių – romantiškiausią miestą žemėje.

Skorpionas

Skorpionas nuobodžiaus vaikščiodamas prie Romos ir Egipto įžymybių, bet su dideliu susidomėjimu apžiūrės Prahos kankinimų muziejų ar dalyvaus provokuojančiame vakarėlyje privačioje jachtoje. Skorpionui patiks ir vietos, kur viskas verda, kunkuliuoja ir kaitina kraują – vandenynai, ugnikalniai, geizeriai.

Šaulys

Nuotykių ieškotojus Šaulius nustebinti sunku, nes jie jau daug ką aplankė. Kita vertus, stebinti jų nereikia. Galite tiesiog nuvežti juos ten, kur yra kalnai, kanjonai, geizeriai (Islandija, Nepalas, Čilė), išsinuomoti automobilį ar net paprastus dviračius ir judėti nuotykių link, nakvoti nebrangiuose viešbučiuose, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

Ožiaragis

Dar vienas kalnų mylėtojas, bet vargu ar jis tenkinsis moteliais ir dviračiais – jam to per maža. Kopimas į Elbrusą arba žygis pėsčiomis po Šveicarijos alpines pievas – tai kaip tik. Ožiaragiui turėtų patikti ir Austrijos slidinėjimo kurortai, penkių žvaigždučių Nicos viešbučiai ir geriausi Negyvosios jūros SPA.

Vandenis

Vandenių tobulų atostogų receptas – didelis draugų būrys, nuostabi gamta, pramogų parkai, klubai ir restoranai. Bet jei rimtai, tai šiam zodiako atstovui galima pasiūlyti viską, kas mirga marga: iš kurortų – Majamis, iš miestų – Las Vegasas ir Tokijas, iš renginių – karnavalas Rio ar Burning Man JAV.

Žuvys

Žuvys mieliau plaukia toliau nuo šurmulio, kad galėtų pasimėgauti mėgstama pramoga – kontempliacija. Beržynas priemiestyje, žalios Balio terasos, hamakas po palme nuošalioje Maldyvų saloje – ieškokite jų ten. Neradote? Pabandykite pažvelgti, kur pučia mistika ar religija – po vėsiomis Graikijos šventyklų arkomis, Kambodžos ar Meksikos religiniuose kompleksuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)