Schele Williams savo karjerą pradėjo kaip Brodvėjaus šokėja, aktorė ir dainininkė. Ji dalyvavo originalioje „Aidos“ trupėje ir pasirodė „42nd Street and Rent“, kur pasižymėjo kaip balsu stiklą daužanti solistė, atliekanti „Seasons of Love“.

Paskui S. Williams perėjo prie režisūros: vienu iš jos kūrinių tapo miuziklas „Motown“, o kur dar įvairūs kiti renginiai ir reginiai, įskaitant santuokos lygybę skatinantį spektaklį „Defying Inequality“, kuriame vaidino pati Liza Minnelli. Naujausias jo projektas – didžiai įslaptintas „Disney“ miuziklas, kuris turėtų pasirodyti 2020 metais.

„Ohio Players“ būgnininko dukra visą vaikystę keliavo. „Kelionės visada buvo mano kraujyje, o mano tėčiui štai jau 68 metai ir jis vis dar gastroliuoja“, – juokiasi S. Williams, su vyru ir dviem vaikais gyvenanti Brukline.

S. Williams kasmet nuskrenda apie 80 000 mylių. Jos mėgstamiausia oro linijų kompanija vidaus kelionėms yra „JetBlue“, o legendinio australų dizainerio Marco Newsono suprojektuota verslo klasė „Qantas“ lėktuvuose – jos pasirinkimas skrendant į užsienį.

Keliaudami norite visada po ranka turėti geros kavos? Mąstykite kaip statybininkai

Kava – ne šiaip būtinybė, man tai yra kone religinis patyrimas. Daugybę kartų esu skridusi per naktį, ir pabusdama prieš nusileidimą patirdavau siaubą, kad manęs vėl laukia antpirščio didumo puodelis, sklidinas šlykštaus rudo vandens. Tačiau ši problema išsprendžiama, ir dabar niekur nekeliauju be savo numylėto kelioninio termoso-kavinuko.

Tokius su savimi nešiojasi stilingi statybininkai – termosai puikios kokybės, plieniniai. Namuose pripildau jį geros maltos kavos, įsiberiu jos ir į „Tupperware“ indelį, kuris keliauja mano lagamine. Kas kartą, kai lėktuve užsimanau kavos, paprasčiausiai nueinu pas skrydžio palydovus ir paprašau pripildyti mano termosą karšto vandens.

Pamirškite sportbačius ir geriau įsimeskite elastinę gumą

Paprastai sportbačių neimu, nes jie bagaže užima pernelyg daug vietos. Tačiau esu karšta mankštinimosi gumos šalininkė. Sulankstyta tokia guma užima ne daugiau vietos už kojinių porą. Užtat suteikia tą reikalingą pasipriešinimą. Su ja galite pamankštinti ir rankas, ir kojas.

Atvykę į naują miestą pamilkite autobusus – ir „alkokruizus“

Visiems kartoju: „Važinėkite autobusais!“ Dievinu vietines transporto priemones, ypač jei jos yra virš žemės. Autobusai ir tramvajai leidžia keliauti lėtai ir matyti, kur važiuoji. Maža to, gali pasidžiaugti klausydamas, kaip tariami stotelių pavadinimai. Jei Berlyne sėsi į autobusą Nr. 100, pravažiuosi pro sparnuotąją Siegessäule ir Brandenburgo vartus. Pasigėrėsi visomis Rytų ir Vakarų įžymybėmis nelipdamas iš autobuso.



Jeigu viešiu „vandens mieste“ – Budapešte, Vienoje, Amsterdame, – nepraleidžiu progos atvykimo vakarą išsiruošti į „alkokruizą“. Nuskambės baisiai turistiškai ir atstumiančiai, bet man tai patinka. Ne tik smagiai pagurkšnoji, bet ir mieste susiorientuoji. Nes šitaip pamatai visas miesto garsenybes nuo vandens. Ir šiek tiek apie jas sužinai. O tada ir nusprendi, ką iš tikrųjų nori aplankyti. Be to, tai padeda atsispirti snauduliui ir nenuknebti, jeigu ką tik atskridai iš Amerikos į Europą.

Neleiskite, kad kambarių tarnyba paliktų jus badauti

Kai užsiregistruoju į viešbutį, visada pasitikslinu, kelintą pasibaigia kambarių tarnybos paslauga, nes [praeityje] buvau šokiruota, kaip anksti ji baigiasi. O kadangi esu teatro žmogus, man tikrai turi reikšmės, jei maistas baigiamas tiekti 23 val., o namo parsirandu ne anksčiau kaip 1-2 val. nakties. Taigi iš anksto užsisakau ko nors, kas nesuges – jogurto su vaisiais, gal sūrių lėkštę. Ir pasidedu į minibarą, kad žinočiau, kad manęs kažkas laukia.

Blynai

Per kitą kelionę po Europą nepraleiskite šio dailaus kaip iš atviruko Šveicarijos miestelio

Šveicarijos Montrė miestelis – tobulas šveicariškas kurortas. Prie Ženevos ežero įsikūręs žavus vaizdingas miestelis vilioja nuostabiais vynais, slidinėjimu ir puikiais operos rūmais. Lankiausi ten žiemą per „Porgio ir Besės“ turnė, ir atrodė, kad visas miestelis priklauso tik mums. Būtinai užsisakykite viešbučio numerį su balkonu ir vaizdu į ežerą, nes šios panoramos yra ne šiaip unikalios: jos ištirpdys jūsų širdį.

Per savo pirmąją viešnagę atsikėliau ir atidariau terasos duris, ir tie „Technicolor“ vaizdai buvo tokie gražūs, kad ėmiau juoktis, nes jaučiausi kaip Eva Gabor iš „Green Acres“. Jei nuspręsite keliauti liepos mėnesį, būsite apsupti šauniausių planetos melomanų, nes tą mėnesį Montrė pradeda banguoti džiazo festivalio ritmu.

Keliaujate vieni? Paprašykite ko nors, kad jus nufotografuotų

Sykį paprašiau tai padaryti porelės, kurią porą dienų sutikdavau paplūdimyje, ir šitaip užmezgėme pokalbį. Tai buvo jų medaus mėnuo. Kitą vakarą visi kartu nuėjome pavakarieniauti ir puikiai praleidome laiką. Be to, išbandėme parasparnių sportą. Pamenu, du vyrai praeidami tarė: „Mieloji, nuostabiai atrodai.“ Atsakiau: „Nes esu su pačia geriausia kompanija.“ Galiausiai nukeliavome į Dominikos Respubliką, kur kartu jodinėjome žirgais.

Merginos, asmenukė

Visada, visada įsimeskite maudymosi kostiumėlį

Visada yra tikimybė, kad rasite progą pasimėgauti SPA, karštosiomis versmėmis ar panašiai. Kažkada būdama San Franciske išgirdau apie Viši Springsą, kuris panašus į to paties pavadinimo vietovę Prancūzijoje, ir man teko sausio mėnesį ieškoti maudymosi kostiumėlio, o tai yra neįmanoma. Galiausiai radau parduotuvėje „Old Navy“. Be to, esu gyvenusi poroje viešbučių, kuriuose visą naktį veikė baseinas. Kai grįžtu namo iš teatro, stresuota ir pavargusi, labai smagu žinoti, kad galėsiu nuleisti garą plaukiodama.

Tas vienintelis žmogus, kurio visada galite paklausti, kur skaniai pavalgyti naktį

Savo kelionių metu esu tai dariusi ne kartą ir ne du. Tiesiog nueini į barą ir sakai: „Mirštu iš bado. Kur čia galima pavalgyti?“ Bet kuris barmenas pasakys, kur galima užkąsti vėlyvu metu, nes jie ir patys dirba iki vėlumos. Sykį šitaip vieną Amsterdamo barą pavertėme spontanišku vakarėliu – paklausėme barmeno, ar galima sugrįžti [ir atsinešti nusipirkto maisto].