Be to, prieš skalbiant tokios patalynės nereikia rūšiuoti pagal spalvą. Tačiau kaip viešbučiams pavyksta užtikrinti sniego baltumą, jei patalynė yra naudojama ir skalbiama daug kartų? Ir kaip jiems pavyksta pašalinti maisto ir gėrimų dėmes, kurias palieka svečiai?

Visų pirma, patalynė viešbučiams siuvama iš specialių audinių, galinčių atlaikyti daugybę skalbimų ir neprarasti savo išvaizdos.

Antra, viešbučių patalynei taikomos specialios priežiūros taisyklės. Pavyzdžiui, skalbyklių būgnai prikraunami tik 70 – 80 proc. – taip audiniai švariau išsiskalbia. Patalynei skalbti naudojamos programos, kurios vandenį pašildo ne daugiau kaip +60 °C.

Jei patalynė labai nešvari, leidžiama naudoti karštesnį vandenį (+90 °C), tačiau tuo nepiktnaudžiaujama, nes kitaip sutrumpės patalynės tarnavimo laikas. Dar vienas viešbučių triukas: patalynei skalbti naudojami pramoniniai skalbimo milteliai, geliai ir chloro balikliai, kurie pašalina net atspariausias dėmes.

Mažų viešbučių skalbyklose (taip pat daugelyje tinklinių įstaigų, kurios yra pasirinkusios natūralumo ir minimalaus poveikio aplinkai kryptį) stengiamasi apsieiti be agresyvių cheminių medžiagų ir pirmenybė teikiama tradiciniams metodams. Norėdami pašalinti nešvarumus ir išbalinti skalbinius, tokie viešbučiai naudoja sodą su baliklių analogais, o vietoje kondicionieriaus renkasi paprasčiausią actą – pastarąją paslaptį žino net mūsų močiutės.

Skalbiant rankšluosčius ir frotinius chalatus, į būgną dedami specialūs rutuliukai, kurie iškedena audinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)