Išleiskite paskutinius užsienietiškus pinigus

Jei grįžtate namo po atostogų užsienyje, greičiausiai dar turite užsienietiškos valiutos. Banknotus galite parsivežti – juos be vargo išsikeisite banke, o monetos taip ir liks.

Oro uoste turite paskutinę progą išleisti užsienietiškas monetas. Nusipirkite brangų magnetą ant šaldytuvo, didžiulį „Toblerone“ šokoladą ar pasėdėkite oro uosto bare. Juk atostogų tikslas – ne pinigų sutaupyti, o smagiai praleisti laiką.

Pasinaudokite bevieliu internetu oro uoste

Dabar praktiškai visuose oro uostuose veikia bevielis internetas. Net jei interneto kiekis ribotas, pasinaudokite jums teikiama galimybe. Išvykstate į kelionę? Paskutinį kartą patikrinkite, ar viskas užsakyta. Pasiskaitykite restoranų, esančių aplink jūsų viešbutį, apžvalgų, pasidarykite asmenukių – tegu dirbantys kolegos pavydi. Pašėlkite!

Jei grįžtate iš kelionės ar laukiate persėdimo į kitą lėktuvą, peržiūrėkite turimas nuotraukas ir įkelkite savo paskyroje socialiniame tinklalapyje. Geriausia proga tai padaryti, kol prisiminimai dar švieži ir ryškūs.

Laisvas laikas – galimybė perskaityti vieną kitą atidėtą straipsnį – tegu laukimas oro uoste tampa dar ir proga apsišviesti.

Jei skrydį atidėjo arba netilpote į perpildytą lėktuvą, bevieliu internetu oro uoste galite pasinaudoti tam, kad pareikalautumėte kompensacijos.

Prašvarinkite piniginę ir išvalykite telefoną

Lūkuriuojant oro uoste atsiranda laiko ir pasitvarkyti. Atsisekite piniginę – veikiausiai rasite joje senų talonėlių, čekių, nebegaliojančių lojalumo kortelių ir pan. Išmeskite! Pažiūrėkite, ar tikrai neliko užsienietiškų monetų – kaip minėta, oro uostas – paskutinė proga jas išleisti.

Jei mobilusis telefonas dar neišsikrovė (juk įsidėjote kroviklį?), padarykite tvarką ir jame. Ištrinkite nebereikalingas programėles, peržiūrėkite, kurias nuotraukas galima ištrinti, kad be reikalo neužimtų vietos. Patikrinkite parsisiunčiamų failų aplanką – garantuotai rasite jame nebereikalingų dalykų.

Pasidairykite įdomybių oro uoste

Oro uostuose kasdien vyksta įdomybės – keičiasi žmonės, gabenamas bagažas, kyla ir leidžiasi lėktuvai... Ir tai dar ne viskas. Šiuolaikiniuose oro uostuose rasite kavinių, bemuičių parduotuvių („duty-free“), daug kitokių vietų. Visada patartina pasidomėti, ką siūlo oro uostai.

Pavyzdžiui, Amsterdamo Schipholo oro uoste yra Nacionalinio muziejaus skyrius – čia galima pasigrožėti olandų dailės kūriniais, paskaityti olandų literatūros kūrinių.

Singapūro Changi oro uoste yra žaidimų aikštelė vaikams, rankdarbių ir menų dirbtuvės, trijose salėje nemokamai rodomi filmai, yra nemokamų vaizdo žaidimų zona. Netgi yra didžiulė – keturių aukštų dydžio šliuožykla.

Nueikite į oro uosto sporto salę

Kilimas eskalatoriumi, sėdėjimas lėktuve – ne sportas. Jūsų organizmas veikiausiai pasiilgo fizinio krūvio, tad kodėl nesudeginus kalorijų ir nepamankštinus raumenų oro uosto sporto salėje? Šiais laikais nemažai oro uostų turi sporto salę, taigi jei turite laiko ir esate pasiėmę tinkamų drabužių, galite truputį paprakaituoti.

Jeigu sporto salės nėra, pasivaikščiokite – dauguma oro uostų yra didžiuliai. Dar vienas variantas – pakilnoti krepšį vietoje svarmenų.

Pasidairykite į lėktuvus

Daugumoje oro uostų yra didžiuliai langai, pro kuriuos galima žiūrėti į pakylančius ir nusileidžiančius lėktuvus. Galite atsisėsti ir ramiai pasigrožėti lėktuvais – taip dažnai skraidote, tad kodėl nepasidairius į aparatus, su kuriais įmanoma pasiekti praktiškai visus pasaulio kampelius.

Pabandykite atskirti „Boeing“ lėktuvus nuo „Airbus“ lėktuvų. Ar atskirsite, kuris lėktuvas yra „Airbus A320“, o kuris – „A319“? Galbūt jūs pirmas iš bičiulių pamatysite retesnius lėktuvų modelius ir galėsite nusiųsti nuotrauką draugams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)