Pirmą kartą svetur vykstantys klientai dažnai atidėlioja kelionės įsigijimą ir sprendimą priima per daug ilgesnį laiką, kai kaina būna išaugusi, rašoma pranešime žiniasklaidai. Jie turi daug abejonių – ar pavyks susiorientuoti, kaip elgtis oro uoste, kaip susikalbėti su vietiniais ir dar begalę klausimų. Be to, tarp pirmą kartą keliaujančių asmenų pastebima tendencija, kad labiausiai gąsdinantis dalykas – stresinės situacijos, kurios gali kilti neapgalvojus visų būtinų aspektų.

Detaliai suplanuokite savo kelionę

Norint išvengti nesklandumų, įsigijus kelionę derėtų ją detaliai susiplanuoti. Jeigu tai savarankiška kelionė, kai lėktuvo bilietai bei viešbutis yra užsakomi ne per kelionių agentūrą, planavimo bus daug, todėl vykstant atostogų pirmą kartą geriausia rinktis jau suplanuotą poilsį – tuomet visą kelionės laiką netoliese bus kelionių vadovas arba turėsite kontaktinį asmenį, kuriam bet kada galėsite skambinti iškilus problemoms.

Tačiau netgi perkant kelionių organizatorių suplanuotą kelionę, kelionių agentūros „Pasirink Sparnus“ atostogų planuotoja Ieva Ambrazaitienė rekomenduoja pasitikrinti smulkiausias detales:

„Pasidomėkite, kas tiksliai įeina į kelionės paketo kainą: ar priklauso pervežimas iš oro uosto į viešbutį, koks bagažas įskaičiuotas, ar rezervuotas viešbutis.“

Jeigu kuri nors iš paslaugų neįtraukta, derėtų išsiaiškinti, ar kelionės organizatorius gali ją užsakyti arba pasidomėti, kaip ją užsisakyti patiems.

Šalies ypatumais geriausia pasidomėti iš anksto

Atostogų planuotoja išskiria ne mažiau svarbų kelionės momentą – susipažinimą su kryptimi: „Kelionė bus ir paprastesnė, ir įdomesnė, jei atvyksite pasidomėję šalies istorija, kultūra, lankomais objektais. Sužavėsite vietinius, jei išmoksite pasakyti kelis žodžius jų kalba. Rekomenduojama paskaityti apie vietos, į kurią keliausite, klimatą, tradicinę virtuvę, etiketą.“

Keliaujant į šalį, kurioje galioja kita valiuta, reikia išsikeisti šiek tiek grynųjų – jų kelionės metu tikrai prireiks. Pravartu pasidomėti, ar yra pakankamai bankomatų, ar taikomi limitai pinigų išsigryninimui. Be to, kiekvienoje šalyje vyrauja skirtinga atsiskaitymų kultūra, todėl nepakenks išsiaiškinti, ar visur galima atsiskaityti banko kortelėmis ir kiek arbatpinigių rekomenduojama palikti aptarnaujančiam personalui.

Tikėkitės geriausio, tačiau pasiruoškite blogiausiam

Žinoma, vienas svarbiausių momentų – numatyti blogiausius scenarijus, kokie galėtų nutikti kelionės metu, ir pasiruošti jiems iš anksto.

„Vienas iš nemalonių incidentų, kuris gali nutikti, yra vagystė. Dėl to patarčiau turėti savo dokumentų kopijas, o grynus pinigus ir banko korteles išskirstyti po skirtingas bagažo vietas. Tokiu būdu praradę kuprinę ar rankinę vis dar turėsite pinigus ir dokumentus, kurie buvo laikomi kitame krepšyje, juosmens piniginėje ar užrakinti viešbučio seife.“ – pataria Ieva Ambrazaitienė.

Nepaisant problemų, kurios dažnai kyla kelionės metu, derėtų nepamiršti, jog įspūdžiai priklausys nuo keliautojų nusiteikimo. Tik optimizmas ir gera nuotaika nulems, ar atostogos paliks malonius prisiminimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)