Pasiūla, ką veikti su įvairaus amžiaus vaikais viešbutyje ar už jo ribų yra didžiulė. Tereikia įsivertinti, su kokio amžiaus vaiku į kokią ekskursiją vykstama. Mat vienos ekskursijos yra trumpesnės, kitos – ilgesnės.

DELFI jau sudarė geriausių Turkijos viešbučių, tinkamų poilsiui su vaikais, sąrašą (jį rasite ČIA). Šį kartą kalbėjomės su didžiausių kelionių organiztorių atstovais, kurie patarė ką verta nuveikti su mažaisiais už viešbučio ribų.

Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ pardavimų vadovė Kristina Prieskienytė teigia, kad pirmiausia šeimos su vaikais domisi pramogomis ir ekskursijomis, kurias galima rasti netoli viešbučio – tai gali būti įvairios degustacijos, pasivaikščiojimas po kurorto senamiestį kartu su gidu ir kita.

„Be abejonės, jei planuojama į ekskursiją leistis visiems šeimos nariams, svarbu atsižvelgti į visų interesus. Tokiu atveju rekomenduojama rinktis veiklą, kuri būtų įdomi ir mažiems, ir dideliems, taip pat svarbu, kad nereikėtų toli vykti, pravartu pasidomėti ir orų prognozėmis“, – sako K. Prieskienytė.

Kelionių organizatoriaus „TUI Baltics“ pardavimų vadovas Renatas Umbrasas šeimoms rekomendavo rinktis pramogines ekskursijas.

„Žinoma, jas reikėtų pasirinkti atsakingai ir nevažiuoti į ilgas istorines keliones. Priklausomai nuo kurortų pasirinkimas platus: akvariumai, delfinų parkai, dinozaurų parkas, jūros parkas, žaliasis kanjonas. Didžiausią įspūdį vaikams palieka ekskursijos didžiuliais, dekoruotais piratų laivais“, – sakė R. Umbrasas.

Turkija

Pasak „Itaka Lietuva“ atstovės Daivos Strumskienės, ekskursijos yra galimybė pamatyti, pabandyti, atrasti ir jeigu keliaujama su paaugliais – ekskursijų pasirinkimas gali būti naudingas ne tik pramogine, tačiau ir edukacine prasme.

„Štai, pavyzdžiui, ilsintis Bodrumo arba Izmiro regione (Kušadasio kurorte) galima pasirinkti ekskursiją į Efesą – vieno didžiausių antikinio miesto griuvėsius. Nuo Kušadasio kurorto – tai vos keliolika kilometrų, o nauda istorijos pamokoms – neįkainojama“, – ekskursijų naudą įvardijo kelionių ekspertė.

Atostogaujantiems Turkijoje su mažaisiais keliautojais „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė siūlo išbandyti ekskursijas, kurios yra vykdomos gimtąja kalba. Pasak ekspertės, vaikams dėl to dvigubai smagiau, nes gali „ištardyti“ gidus visais jiems rūpimais klausimais.

„Atostogaujantiems su mažais vaikais rekomenduojame išvyką į Žaliąjį Kanjoną. Tai poilsinė ekskursija, kurios metu grožimasi nuostabiais Turkijos vaizdais ir garsiąja Manavgato užtvanka. Ekskursijos metu klientai plaukioja turkio spalvos dirbtiniame ežere, susiformavusiame tarp kvapą gniaužiančių uolų. Taigi tereikia pasirūpinti apsauga nuo saulės ir maudynių reikmenimis.

Vyresnio amžiaus vaikams patiks plaukimas plaustais. Tai ekskursija tiems, kurie mėgsta aktyvų poilsį. Iškylos metu klientai ne tik grožėsis Tauro kalnų peizažu, bet ir turės progą išbandyti save plaukiant sraunia kalnų upe, lydimi rūpestingų instruktorių. Tai iš tiesu smagi pramoga visai šeimai“, – apie ekskursijas tinkamas įvairaus amžiaus vaikams pasakoja D. Zapkutė.

Turkija

Kelionių organizatoriaus atstovė žingeidiems vaikams rekomenduoja ekskursijas į Kapadokiją, Pamukalę. „Pamukalė yra vienas svarbiausių Turkijos turistinių objektų, 1988 m. įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Šis gamtos stebuklas vilioja turistus iš įvairių pasaulio kraštų. Kapadokijos ekskursija trunka net dvi dienas, kurios metu stebins ne tik pats maršrutas, bet įdomūs istoriniai ir architektūriniai objektai: garsiųjų besisukančių dervišų muziejus, požeminis miestas Kaimaklis, Urgiupo pasakų kaminą ir t.t.“, – vardija „Novaturo“ atstovė.

„Tez Tour“ Lietuva asortimente yra tiek suaugusiems, tiek ir šeimoms pritaikytų ekskursijų. Pavyzdžiui, Turkijoje galima vykti į Antalijos akvariumą, kuris yra vienas didžiausių pasaulyje.

„Povandeniniame tunelyje galima pamatyti apie 20 000 tūkst. vandens gyventojų iš viso pasaulio. Dinoparke vaikai gali susipažinti su didžiaisiais praeities gyvūnais – parke yra 30 realaus dydžio dinozaurų, kurie juda, skleidžia garsus ir reaguoja į judesius. Taip pat yra ekskursija „Išvyka piratų laivu“, kuomet jos dalyviai ieško piratų lobio, o vėliau taškosi muilo putų diskotekoje. Arba galima visą dieną praleisti didžiausiame vandens atrakcionų parke „Aqua Dream“ (Marmaris), kur yra kalnelių ir dideliems, ir mažiems. Taip pat galima vykti į delfinariumą, kur siūlomas pasiplaukiojimas su delfinais“, – apie ekskursijų pasirinkimą šeimoms pasakoja kelionių organizatoriaus atstovė Inga Aukštuolytė.

Turkija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)