1. Nenuvilkite patalynės kas rytą

Nors jums galbūt atrodo, kad padedate personalui tvarkytis, kai kas rytą nuvelkate pagalvių ir antklodės užvalkalus bei nuimate paklodę, iš tiesų taip ko gero tik dar labiau apsunkinate kambarių tvarkytojų darbą.

„Kai labai daug darbo, kambarių tvarkytojai paprastai nepervelka patalynės, tik išpurena pagalvę ir išpurto paklodę – palieka tuos pačius užvalkalus. Patalynę keičia tik kas tris-keturias dienas. Kas rytą nuvilkdami patalynę sugaišinate jų laiką, kurio jie ir taip turi labai mažai – jiems reikia vėl ją užvilkti“, – leidiniui „Insider“ paaiškino „Soprano Villas and Rome Lofts“ vadybininkas Flavio Serreti.

Jei tikrai labai norite, kad jums pakeistų patalynę, palikite raštelį kambario tvarkymo personalui arba paskambinkite į registratūrą ir išsakykite savo pageidavimą.

2. Dekoratyvines pagalves sunku išvalyti, todėl venkite ant jų miegoti

Kalifornijoje esančio „Park James Hotel in Menlo Park“ vadybininkas Danielis Romero pasakė leidiniui „Insider“, kad išpurvintos dekoratyvinės pagalvės kambarių tvarkymo personalui yra tikras košmaras.
„Dekoratyvines pagalves sunku išvalyti. Jei svečiai jas apseilėja ar ištepa makiažo priemonėmis, jas reikia valyti cheminiu būdu arba, blogiausiu atveju, išmesti“, – paaiškino D. Romero.

3. Venkite išvykti vėliau nurodyto išvykimo laiko iš anksto nepranešę

Vėlyvas išvykimas gali sutrikdyti visą viešbučio personalo tvarkaraštį, todėl didelė tikimybė, kad būsite papildomai apmokestinti.

„Kai daug svečių, kambarių tvarkytojai turi daugiau darbo, ir skuba sutvarkyti kambarius iki svečių atvykimo. Jei svečias išvyksta net 10 min vėliau nurodyti išvykimo laiko, tai gali sutrukdyti laiku priimti kitus svečius“, – sako F. Serreti.

4. Prieš skambindami į registratūrą ko nors paklausti, visų pirma peržvelkite kambaryje esantį bukletą su viešbučio tvarka ir taisyklėmis

Prieš skambindami registratūrą, visų pirma perskaitykite tai, kas surašyta bukletuose su viešbučio taisyklėmis ir kita svečiams skirta informacija.

„Kiekviename viešbutyje galioja skirtingos taisyklės. Pavyzdžiui, vienuose viešbučiuose pusryčiai baigiami tiekti 10 valandą, ir po to jūsų jau niekas nebeaptarnaus. Kituose draudžiama kambaryje rūkyti ar laikyti naminius gyvūnus. Jei neperskaitėte taisyklių, vis vien turėsite atsakyti už pažeidimus“, – paaiškino buvusi viešbučių vadybininkė Emma Atanasoska.

5. Nesitikėkite, kad kambarys bus išvalytas akimirksniu

Net patys darbščiausi kambarių tvarkytojai neturi galių netvarkingą kambarį akimirksniu paversti švariu.

„Kai kurie svečiai tikisi, kad jų kambarys bus sutvarkytas per 15 minučių nuo to, kai jie nukabino kortelę „Netrukdyti“ ir išėjo iš kambario, – sako F. Serreti. – Mes kasdien sulaukiame bent vieno skundo, kai svečias nesupranta, kodėl jo kambarys nebuvo sutvarkytas per tą laiką, kol jis pietavo.“

Geriausia, jei viešbučio personalui savo kambario tvarkymui suteiksite bent trijų-keturių valandų langą. Ilgiau pietaukite arba prieš grįždami paskambinkite į viešbutį pasiteirauti, ar jūsų kambarys jau sutvarkytas. O jei norite laisvai jaustis savo kambaryje, išeiti iš jo ir sugrįžti kada panorėję, nesibaimindami, kad sutiksite personalą, pakabinkite ant durų rankenos kortelę su užrašu „Netrukdyti“.

6. Neimkite namo didelių butelių su higienos priemonėmis – už jas teks sumokėti papildomai

Dažniausiai iš viešbučio galima pasiimti miniatiūrinius buteliukus su šampūnu ir kūno prausikliu, tačiau jei jūsų kambaryje priemonės normalaus dydžio talpoje, verčiau jas palikite.

„Naudokite kiek tinkami viešnagės metu, tačiau namo jų neimkite, kitaip jums bus pritaikytas papildomas mokestis. Dabar tai žinote, tad nesistebėkite išaugusia sąskaitos suma“, – aiškina D. Romero.
Paprastai su savimi negalima imti tokių daiktų, kaip chalatas ar rankšluosčiai. Visada prieš kažką pasiimdami, paklauskite, ar galima.




7. Neišvykite iš viešbučio nepranešę apie apgadintus daiktus

E. Atanasoska paaiškino, kad svečiai stebėtinai dažnai apgadina kambario baldus, dekorą ar patalynę ir dažniausiai apsimeta nieko apie tai nežinantys.

„Sąskaita už apgadintus daiktus kambaryje bus daug didesnė nei reali tų daiktų kaina, ir nesitikėkite išsisukti, jei sakysite, kad tai ne jūsų kaltė, arba jei apskritai nieko nepranešite registratūrai, – įspėja E. Atanasoska. – Jums išsiregistruojant, registratūros darbuotojai paprastai nusiunčia žmogų patikrinti jūsų kambario.“

Todėl, jei savo kambaryje netyčia ką nors sulaužėte ar suplėšėte, iš karto apie tai praneškite personalui. Kai kuriais atvejais personalas nurašo tai kaip nusidėvėjimą ir netaiko jokio papildomo mokesčio. Tačiau jei bandysite nuslėpti žalą arba išvyksite nepranešę, tai padidins tikimybę, kad jums bus pateikta nemaža papildoma sąskaita.

8. Jei norite atvykti anksčiau, praneškite prieš kelias dienas, o ne tą patį rytą

Galbūt jūsų skrydis naktinis, ir jūs atskrendate anksti ryte, arba tiesiog nekantraujate apžiūrėti naują vietą ir norite palikti daiktus viešbutyje. Ankstyvas įsiregistravimas suteikia tokią galimybę, tik reikia susitarti iš anksto.

„Jei norite įsiregistruoti anksti, praneškite apie tai iš anksto – parašykite elektroninį laišką arba paskambinkite. Tokiu atveju darbuotojai suplanuos, kad jūsų kambarys būtų išvalytas, sutvarkytas ir paruoštas iš anksto. Pranešant tą pačią dieną, viešbučio personalas, greičiausiai, nebespės susiplanuoti šių darbų“, – pranešė F. Seretti.

9. Jei keliaujate keliese, nesitikėkite, kad jūsų grupė automatiškai gaus šalia esančius kambarius

Jei keliaujate su šeima ar didele draugų kompanija, nesitikėkite, kad viešbučio personalas automatiškai paskirs jums kambarius, kurie yra tame pačiame aukšte ar net šalia vienas kito.

„Nesitikėkite gauti kaimyninius kambarius. Jei užsakyme nenurodėte tokio pageidavimo, vargu ar septyni svečiai bus apgyvendinti vienas šalia kito – didelė tikimybė, kad gyvensite skirtinguose aukštuose“, – sakė „Hilton Virginia Beach Oceanfront Hotel“ pardavimų vadybininkas Chrisas Buntingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)