Išsirinkite ir keliaukite:

Palermo, Italija

Miestas, alsuojantis istorija, kuriame persipina Bizantijos, Šiaurės Afrikos ir Europos kultūros. Stilingos barokinės bažnytėlės ir vietiniai prekybininkai, siūlantys šviežiausius produktus, mažos gatvelės, vingiuojančios painiais labirintais. Jausmas, tarsi būtum patekęs į kino filmą: miesto šurmulys tiesiog užburia, tačiau koks malonus jausmas atsisėsti prie mažo jaukaus stalelio, išgerti puodelį nuostabios kavos ir tiesiog žiūrėti į tą niekada nesustojantį gyvenimą.

Pafosas, Kipras

340 dienų saulės per metus, smėlėti paplūdimiai ir gaivus pajūrio brizas – tobulas variantas tiems, kurie nori pasimėgauti tikra vasara. Tačiau veiklos čia atras ir tie, kurių gulėjimas prie jūros negundo. Verta pamatyti garsiąją Afroditės šventyklą, įspūdingą Agia Paraskevi baziliką, aplankyti uolose iškirstus karalių kapus, įtrauktus į UNESCO Pasaulinį paveldą.

Kipras

Mariboras, Slovėnija

Spalvingos gatvelės, akį traukiantys pastatai ir nepaprasta atmosfera, tvyranti šio miesto ore. Lankantis Maribore tiesiog būtina apsilankyti pagrindinėje miesto aikštėje, kurioje stūkso Mariboro katedra – užlipus į varpinę atsiveria nuostabi viso miesto panorama. Klaidžiodami miesto gatvelėmis nepamirškite pasigrožėti ir seniausiu pasaulyje vynmedžiu, iki šių dienų apkraunančiu savo šakas įspūdingomis vynuogių kekėmis.

Sarajevas, Bosnia ir Hercogovina

Prie pat upės įsikūręs miestas žavi savo autentiškumu. Nepaisant daugybės musulmonams skirtų maldos namų, Sarajevas yra tikras kultūrų ir religijų katilas. Įspūdinga Gazi-Husrev-Beg mečetė atima žadą, tačiau verta aplankyti ir gotikinę Romos katalikų katedrą, senovinę Rytų ortodoksų bažnyčią bei žydų sinagogą. Sarajevas turi tokią turtingą ir įdomią istoriją, kad norintiems pažinti šį miestą verta pagalvoti apie ekskursiją su gidu – kainos nesikandžioja, o ir nemokamų ekskursijų tikrai galima surasti.

Vroclavas, Lenkija

Spalvoti nameliai, bažnyčios ir pilių bokštai – vaikštinėjant Vroclavo gatvelėmis teks daug dairytis į šalis ir pakelti galvą į viršų. Smagia atrakcija mieste taps Vroclavo nykštukų paieška – šie mažieji Vroclavo gyventojai pabirę įvairiose gatvelėse, tad nardydami po miesto centrą jų rasite ne vieną. Tiems, kurie nori sumedžioti visus nykštukus, yra išleistas specialus žemėlapis ir sukurta programėlė išmaniajam telefonui.

Žirona, Ispanija

Ispanijoje galima atrasti daugybę įdomių miestų, vienas jų – Žirona. Tai miestas, stebinantis išskirtine architektūra ir lėtu, ispanams būdingu gyvenimo tempu. Žironos katedra, Laisvės aikštė, žydų kvartalas – pamatyti tikrai yra ką. Svarbiausia taisyklė lankantis šiame mieste – neskubėti, susilieti su vietine kultūra ir tiesiog mėgautis akimirka.

Žirona

Leipcigas, Vokietija

Šiandien Leipcigas yra viena iš populiariausių turistinių vietų rytinėje Vokietijoje, o dėl savo turtingo kultūrinio ir muzikinio paveldo nuolat minimas kaip vienas iš gyvybingiausių Europos miestų. Puikūs muziejai, gatvėse skambanti gyva muzika ir daugybė kavinukių, kuriose taip gera prisėsti ir tiesiog stebėti aplinkui verdantį gyvenimą.

Vilnius, Lietuva

Ką galėtumėte pasakyti apie Vilnių užsieniečiams, atvykstantiems aplankyti mūsų šalies? Mes pasakytume, kad tai unikalus miestas, užburiantis savo žaluma ir nepaprasto grožio senamiesčiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)