Pirkdami lėktuvo bilietus įsivaizduojame šiltuosius kraštus, paplūdimius, valteles, gardžius valgius – viską, išskyrus ilgą skrydį. Ir vis dėlto net ir šią nuobodžiausią kelionės dalį galima padaryti malonią.

1. Susikurkite komforto zoną

Jei nemėgstate ilgų skrydžių, pasiimkite į lėktuvo saloną daiktų, kurie padės susikurti jaukumą: mėgstamą apklotą, patogias šlepetes, pagalvėlę, vaikui – žaislą. Ausinėse skambanti mėgstama muzika padės atsiriboti nuo aplinkinio pasaulio, o žiūrint mėgstamą serialą laikas pralėks nepastebimai.

2. Įsigykite bilietus iš anksto ir išsirinkite patogias vietas

Nepriklausomai nuo orlaivio konstrukcijos ir išdėstymo, skristi prie langų patogiausia. Jei skrendate kartu, pirkite paskutines vietas toje pačioje eilėje. Yra tikimybė, kad kėdė viduryje liks tuščia, ir galėsite patogiai sėdėti.

3. Suplanuokite savo garderobą

Aptempti džinsai ir švarkai varžo judėjimą. Tai ne tokie drabužiai, su kuriais bus patogu kelias valandas sėdėti kėdėje ir judėti ankštoje kabinoje. Kelionei geriau rinktis malonius liesti daiktus, kuriuose nėra natūralių audinių.

4. Nepamirškite vaistų

Jei vartojate vaistus, be kurių nesijaučiate gerai, negalavimus skrydžio metu gali sustiprinti slėgio kritimas ir sausas oras. Tokias tabletes pirmiausia reikia supakuoti.

5. Patobulinkite bilietų klasę prieš išvykdami

Skrydis verslo klase kainuos nemažai, jei iš karto pirksite bilietą į padidinto komforto zoną. Tačiau verslo klasėje dažnai lieka tuščių vietų, o kad neskristų pustuštės, oro linijos daro nuolaidas. Likus 2-3 dienoms iki išvykimo galite persėsti į verslo klasę su nemaža nuolaida. Be to, už papildomą mokestį bilieto statusas padidinamas registracijos lange.

6. Naudokite „Fast Track“ paslaugą

Greitojo įforminimo paslauga prieš išvykimą teikiama ne visuose oro uostuose, o už ją susimokama papildomai. Tačiau tai sutaupo daug laiko ir nervų. Oro uoste jus pasitinka oro linijų atstovas ir elektromobiliu nuveža į terminalą. Paspartintos muitinės ir pasų kontrolės procedūros bei kiti formalumai, vietoje ilgų eilių – diplomatinis koridorius. Išimtis – eilė registracijai, čia reikės laukti bendra tvarka. Visas procesas užtrunka ne daugiau 15–20 minučių, papildomas pliusas – visą šį laiką bagažas keliauja vežimėlyje, kurį ridena oro uosto darbuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)