Seniai pamiršti laikai, kai 20 ar 23 kg bagažo priklausė ekonominės klasės bilietui. Dabar dažnu atveju už tokio svorio bagažą reikia nemažai primokėti. Ypač pigių oro linijų kompanijos nepraleidžia nė vieno papildomo gramo ar poros centimetrų iš bagažo matavimo prietaiso ir stengiasi viską papildomai apmokestinti.

Pasinaudokite keliomis gudrybėmis, pakuodamiesi daiktus į kelionę:

1. Imkite ne lagaminą, o kuprinę – ji mažiau sveria, lengviau tilps į bagažo matavimo stovą, net jei šiek tiek viršys leistinas normas.

2. Pasiimkite daiktų mini versijas – mažas šukas, mažą tūtelę pastos, mažus šampūno, kūno prausiklio buteliukus, mažą skėtį ir pan. Taip sutaupysite nemažai vietos.

3. Drabužius susukite į tūteles, sudėkite eilėmis, užpildykite visą kuprinę, taip pat ir jos šonus.

4. Tarp drabužių sluoksnių sudėkite elektroninius prietaisus ir smūgių bijančius daiktus – taip jie bus apsaugoti nuo sutrenkimų.

5. Į batų vidų sudėkite smulkius daiktus: vaistus, nosinaites, apatinius drabužius ir pan.

6. Asmens dokumentus, bilietus ir kt. daiktus, kuriuos reikės dažnai išsiimti, dėkite į lengvai pasiekiamą vietą. Juk būtų nepatogu išiminėti juos iš kuprinės dugno.

7. Jei kelionėje neapsieinate be papuošalų, sudėkite juos į plastmasines tūteles iš „Kinder Surprise“ šokoladinių kiaušinių.

8. Kad kelionėje iš buteliukų neišsilietų skysčiai, apvyniokite juos maistine plėvele ar lipnia juosta.

9. Turistinėse kuprinėse – daug kišenėlių. Išnaudokite jas – įsidėkite batelius, buteliuką vandens, kilimėlį.

10. Dužius daiktus apsukite keliomis poromis kojinių.

11. Apsivilkite viską, kas įmanoma (sveiko proto ribose): megztinį, striukę, užsidėkite papuošalus, akinius, apsiaukite sunkiausią porą avalynės.

Rankinis bagažas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)