Mes visi esame tai patyrę: puikiai pailsėjome per atostogas, grįžome namo... bet tik tam, kad suprastume, jog kažką pamiršome viešbutyje.

Naujas viešbučių tinklo „Travelodge“ tyrimas nustatė 10 daiktų, kurie dažniausiai paliekami viešbučių numeriuose. Tarp jų figūruoja įkrovikliai, telefonai, taip pat žaislai ir knygos.

Kai pamirštamas nešiojamas kompiuteris ar sentimentalią vertę turintis daiktas, stresas gali būti milžiniškas, tačiau gera žinia ta, kad šią klaidą galima gana lengvai ištaisyti.

Paskambinkite į viešbutį iš karto po to, kai kažko pasigendate, pasakykite savo kambario numerį ir kuo smulkiau apibūdinkite pamirštą daiktą. Dažniausiai pamiršti daiktai yra randami ir grąžinami šeimininkams (tiesa, jums gali tekti padengti siuntimo kainą).

Anot „Travelodge“ pamirštų ir rastų daiktų tyrimo, viešbučių svečiai kambariuose dažniausiai pamiršta telefonų įkroviklius. Po jų eina tokie išmanieji prietaisai kaip telefonai ir nešiojamieji kompiuteriai.

Šeimos, išsiregistruodamos iš viešbučio, taip pat pamiršta knygas, pliušinius meškiukus ir vonios reikmenis.

Žinoma, žmonės, kurie buvo apsistoję „Travelodge“ viešbučiuose, yra pamiršę ir daugybę netradicinių dalykų.

Šio viešbučių tinklo darbuotojai praėjusiais metais yra radę tokių keistų daiktų kaip 1,5 m aukščio vestuvinio torto pinjata, pastatomas senovinis laikrodis ir „Skywatcher“ teleskopas.

Kai kuriais atvejais kai kurie svečiai netgi pamiršo savo mylimus augintinius! Pavyzdžiui, „Leamington Spa“ buvo paliktas Angoros triušis, vardu Thunder, o viena pamergė, skubėjusi į vestuves ir visą dieną prasikankinusi su savo šukuosena, pamiršo porelę papūgėlių agapornių, kurias vadino Willu ir Kate.

Štai dažniausiai viešbučiuose pamirštamų daiktų dešimtukas:

1. Mobiliųjų telefonų, išmaniųjų prietaisų, skaityklių ir kompiuterių įkrovėjai;
2. Mobilieji telefonai, planšetės ir skaityklės;
3. Knygos;
4. Pliušiniai meškiukai;
5. Vonios reikmenys;
6. Papuošalai;
7. Drabužiai;
8. Žaislai;
9. Verslo dokumentai, užrašų knygos, skaidrių medžiaga;
10. Dovanos ir lauktuvės.

Taigi, kas atsitinka su paliktais daiktais?

Gera naujiena ta, kad jei pamirštų prietaisų, žaislų ir lauktuvių niekas nepasigenda, jos panaudojamos geram tikslui.

Dauguma viešbučių visame pasaulyje pamirštus daiktus kelias savaites saugo, o jei jų šeimininkai taip ir neatsiranda, jie paaukojami labdarai. Laikas, kiek yra saugomas daiktas, priklauso nuo jo vertės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)