„Tokio liūdno laikotarpio turizme dar niekada nebuvo“, – sako Konstantinos Kavvadias, 23 metų verslininkas iš Korfu salos. Nuo pat kūdikystės jis augo matydamas kaip tėvai valdo nedidelį, trijų žvaigždučių viešbutį „Bruskos hotel“ Agios Georgios kaime. O prieš keletą metų pats perėmė vadovavimą šiai vietai. Vienturtis verslo paveldėtojas turėjo svajonę gerokai atnaujinti ir visoje Europoje išpopuliarinti, vos už 450 metrų nuo Jonijos jūros esantį viešbutėlį, 2019 metais tai ir pradėjo daryti, tačiau tada visus reikalus sumaišė koronavirusas ir visame pasaulyje jo sukeltos pasekmės. Prasidėjo masiniai rezervacijų atšaukinėjimai, galiausiai visai neliko svečių ir verslas ėmė merdėti.

Konstantinos save vadina optimistu, todėl net ir užklupus sunkumams neatšaukė viešbučio atnaujinimo darbų, tik vos vos palėtino apsukas. Iš 38 kambarių kardinaliai renovavo 17, be to pertvarkė baseiną bei barą. Šiuo metu darbai tęsiasi, eilėje laukia likę kambariai ir bendrosios viešbučio patalpos, tačiau, kad tam būtų užtektinai lėšų – Konstantinos bet kokiu būdu privalo prisivilioti kuo daugiau turistų. „Korfu sala viena pirmųjų visoje Europoje atidarė savo sienas, kiekvieną savaitę daugėja skrydžių iš įvairiausių šalių, jau atplaukia ir kruiziniai laivai“, – džiaugiasi jis, tačiau pripažįsta, kad vis dar gana sunkūs ir liūdni laikai. Jauno verslininko nuomone, pagrindinės užduotys, ką dabar turi padaryti visi dirbantys turizme – viruso įbaugintiems žmonėms įrodyti, kad tinkamai pasiruošus, keliauti yra saugu, o taip pat jiems reikia pateikti itin patrauklias kainas.

„Turi būti sudarytos tokios sąlygos, kad svajojantiems apie poilsį net nekiltų dvejonės ar verta skristi atostogauti. Tą aš ir noriu padaryti“, – sako savo nedideliame viešbutyje mane priėmęs jo šeimininkas. „Bruskos hotel“ jau daug metų orientuojasi į biudžetinius turistus, kurie neieško prabangos ir negali sau leisti „viskas įskaičiuota“ kompleksų. Tarp čia atvykstančių svečių: britai, vokiečiai, prancūzai, rusai, o taip pat ir lietuviai. Šį viešbutį valdanti šeima bendradarbiauja su mūsų šalies kelionių organizatoriumi „Novaturas“, kurio užsakymu kiekvieną savaitę vykdomi užsakomieji skrydžiai iš Vilniaus į Korfu salą.

„Jeigu jūsų šalyje yra pinigus taupančių žmonių, jeigu yra tokių, kurie svajoja atskristi į Graikiją, bet turi nedidelį atostogų biudžetą – aš jiems siūlau atvykti pas mus“, – į lietuvius kreipiasi šis jaunas viešbučio valdytojas. Jis neslepia, kad su kiekvienos šalies kelionių organizatoriais turi sutaręs skirtingas kambarių kainas, pavyzdžiui rusai moka daugiau nei vokiečiai ar britai, o lietuviai taip pat turi išskirtinę nuolaidą. Kokia tiksliai vienos nakties kaina – Konstantinos neleidžia atskleisti konfidencialumo sutartis, tačiau jis siūlo kartu pažvelgti į kelionių organizatoriaus kainoraštį oficialiame, visiems prieinamame tinklapyje. „235 eurai. 7 naktys dviviečiame, dar neatnaujintame kambaryje. Su skrydžiais pirmyn ir atgal, su pervežimais iš oro uosto ir į oro uostą“, - pateikia jis kainą.

Rodydamas kambarius, kuriuose už šią sumą priima poilsiautojus, Konstantinos didžiuodamasis pabrėžia privalumus: atskira vonia ir tualetas, rankšluosčiai, tualetinis popierius, muilas, patalynė, nedidelis šaldytuvas, arbatinukas, puodeliai, o taip pat balkonas su staliuku ir kėdėmis.

Jis sako, kad daugeliu atvejų, kiti pigūs Korfu salos viešbučiai tokių komfortiškų sąlygų neturi. Be to, verslininko nuomone, tikrai ne daug kur Europoje už tokią sumą gausite dar ir baseiną su gultais. „Turime keletą ilgalaikių svečių, kurie gali sau leisti darbą nuotoliniu būdu. Jų dienos atrodo tobulai. Padirba, tada ateina prie baseino pagulėti, vėl padirba, nupėdina iki jūros“, – pasakoja viešbučio valdytojas.

Nors „Bruskos hotel“ vadinamas ramiu, šeimyniniu viešbučiu, jis vis labiau traukia jaunesnius keliautojus. Ypač dvigubai brangesni renovuoti kambariai, kuriuose mėgsta apsistoti porelės. „Man atrodo, kad šiuo laikotarpiu daug kas vengia didelių, masinių viešbučių, todėl ir atvažiuoja pas mus. Esame gamtos apsuptyje, turime savo sodą, aplink alyvmedžių laukai ir privatūs žmonių vasarnamiai, todėl visiems sakau, kas tai vieta svajojantiems pabėgti nuo triukšmingos aplinkos“, – sako Konstantinos. Jis pastebėjo, kad dauguma lietuvių yra kaip tik kokie – išvarginti darbų ir nenorintys nieko daugiau, tik ramybės.

23 metų vaikinas nuo ryto iki vakaro dirba šeimos versle, todėl neturi laiko pramogoms ir santykiams su merginomis. „Beveik niekur neinu, labai daug bendrauju su darbuotojais ir mūsų svečiais, ypač dabar, kai prasidėjo vasaros sezonas“, – aiškina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)