Kavinė „Caffe Florian“ veikia nuo neatmenamų laikų. Joje yra labai graži aplinka, skanus maistas, gera kava. Čia yra lauko terasa, kuri, iš tiesų, niekuo neypatinga. Dauguma žmonių joje sėdasi – nežinau, kodėl, nes čia negausite tikro šios kavinės patyrimo.

Parodysiu, kas yra gražiausia ir kodėl čia reikia ateiti. Tik prieš įžengiant reikia žinoti, kad ten tikrai brangu. Už visą šią aplinką bei grožį jie lupa labai normaliai. Bilieto nėra, bet susimokėsi valgydamas. Daug žmonių į šitą vietą įlenda tiesiog pasidairyti – eina vienas po kito, pasisukioja ir išeina. Tuos smalsuolius galima suprasti, tačiau, kai esi viduje ir nori ramiai pasėdėti su puodeliu kavos, šiek tiek gali nervinti.

Kavinė „Caffe Florian“

Čia visada beprotnamis, pilna žmonių, vyksta judėjimas kaip kokioje stotyje. Tikrai labai gražios valgymo salės – viskas blizga auksu, yra veidrodžiai. Kiekvienas kambariukas išskirtinis – kokios sienos, kokie šviestuvai! Įspūdinga. Gauti vietą tokioje salytėje yra laimė – ne visiems ji nusišypso.

Man šiandien sekasi – gavau tikrai gerą staliuką gražioje salėje be išankstinės rezervacijos. Rankose laikau kavinės meniu, kuriame visko yra daug daugiau nei įprastai – visa restorano istorija, pasiekimai, o po maisto bei gėrimų prasideda tokie dalykai, kokių šiaip nepamatysi: pavyzdžiui, indų sąrašas su kavinės logotipu, kuriuos galima nusipirkti. Kainos stebinančios: 35, 165, 42, 280, 480 eurų.

Kitame puslapyje yra dar įdomiau – galima nusipirkti pakabukų, piniginių, rankinių. Kainos taip pat solidžios. Dar kitame puslapyje galima išsirinkti kvepalų. Kavinė yra prisigalvojusi visko. Atėjus pavalgyti, galima nusipirkti ir meno, ir kvepalų.

Aš šiandien to nedarysiu – imsiu tik užkandžių bei desertų, ko dauguma žmonių ir ateina. Ne tik aplinka įspūdinga, bet ir pateikimas – atnešė milžinišką paauksuotą padėklą, ant kurio sudėtas visas mano labai gražiai atrodantis užsakymas.

Kavinė „Caffe Florian“

O dabar – kainos. Kapučinas čia kainuoja 12 eurų, o jei nori papildomai su grietinėle, atsieitų 16 eurų. Vieno kąsnio sumuštiniai su kalakutiena, sūriu, garstyčių sviestu kainuoja 14 eurų. Karštas šokoladas – 14, tiramisu – 18 eurų. Kainos čia tikrai šokiruojančios, bet salė pilnutėlė, visi staliukai užimti.

Aš net nesitikiu, kad kapučinas už 12 eurų bus kažkuo ypatingas – visiškai klasikinis arba net neįdomus. Bet čia turbūt ne apie tai – čia yra apie grožį, vietą, legendą.

Mano taupi lietuviška širdis kažkaip net nedrįsta ardyti tiramisu – kiekvienas jo trupinys kainuoja. Labai šaltas, nėra įprastų sausainiukų – čia kaip tiramisu ledai.

Pats liūdniausias reikalas – atsiskaitymas. Mano sąskaita šioje kavinėje yra 89 eurai. Ar apsimoka čia valgyti, yra sunkus klausimas. Pagalvojus blaiviu protu, sakyčiau, kad ne, bet juk negali paneigti, jog tokia graži vieta nepalieka įspūdžio – palieka, ir dar kokį. Niekada nepamiršiu, kad čia buvau.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionėslaidoje.