Prognozuojama, kas spalis bus geresnis, temperatūra turėtų nukristi kokiais penkiais laipsniais, todėl karštis taip stipriai nevargins. Kartais tobula temperatūra laikosi ir lapkričio mėnesį, o štai žiemą čia jau visko pasitaiko. Būna ir lietingų dienų, būna vėjo ir audrų, tačiau saulės irgi netrūksta. Turistai deginasi net ir Naujųjų metų dieną.

Todėl Kipre įprastai būna du sezonai. Vienas, brangesnis – vasarinis. Kitas – rudens ir žiemos sezonas – pigesnis. Tuo metu čia plūsta tie, kas nori pailsėti, bet sutaupyti.

Šie metai žinoma kitokie. Vasaros sezono beveik nebuvo, turistų penkis kartus mažiau, o vietos verslininkams labai liūdna. Tačiau iš Baltijos šalių lėktuvai į Kiprą skrenda pilnutėliai, todėl jų nuotaika sparčiai gerėja. Kentėjo žmonės, niekur neskrido visą pavasarį ir vasarą, bet daug kas jau nebegali ištverti ir leidžiasi į karščiu alsuojančią salą. Ir štai – po beveik keturių valandų skrydžio – Kipro šiluma.

Klausiate, kiek kainuoja atostogos Kipre? Arba kiek kainuoja Kipre praleisti visą žiemą? Netrukus papasakosiu apie tris, skirtingus variantus – butą, namą ir viešbučio kambarį. O jūs galėsite išsirinkti, kuris iš jų patiko labiausiai.

Butų nuomai Kipre galite ieškoti tiek per booking.com, tiek per airbnb.com puslapius, tačiau pats pigiausias variantas yra susirasti nuomos skelbimus internete, arba susisiekti su vietine nekilnojamo turto agentūra ir pateikti konkrečią užklausą. Kokio tipo buto norite, kurioje vietoje ir kiek pinigų už jį galite pasiūlyti.

Patys Kipro gyventojai man patarė buto ieškoti Limasolyje. Tai didmiestis prie jūros, gyvenimas jame verda ištisus metus, todėl visada yra veiksmo. O juk atvykus atostogauti tikrai norisi, kad šalia būtų veikiančių parduotuvių ir kavinių. Limasolyje visą tai nesunkiai rasite.

Šiame mieste butą keturiems žmonėms rudenį ar žiemą išsinuomosite už 60 eurų parai. Norite apsistoti ilgesniam laikui, pavyzdžiui, mėnesiui? Tokį butą galima gauti už 1000 eurų, o jeigu esate geri derybininkai gal susitarsite ir mažesnę kainą.

Beje, Limasolis, miestas, kuriame yra šis butas – pats brangiausias visoje Kipro saloje. Todėl, jeigu norite per pus mažesnių kainų – panašaus tipo butą susiraskite Larnakoje ar Pafose. Šie miestai taip pat prie jūros.

Ieškantiems pigesnių nakvynės vietų kipriečiai pataria dairytis Pafose, mano nuomone – viename gražiausių ir ramiausių salos miestų. Judesio ten daug mažiau nei Limasolyje, žmonių taip pat, tačiau labai daug poilsiui skirtų namų, kotedžų ir apartamentų. Vasaromis jie pilni, o štai žiemomis – imkite ir apsigyvenkite.

Pavyzdžiui, erdvaus kotedžo su visais patogumais ir privačiu baseinu nuoma mėnesiui kainuoja nuo 450 eurų, o trims žiemos mėnesiams – 1100 eurų. Čia verta paminėti, kad savaitgalio poilsis Lietuvos kurortuose keturių asmenų šeimai net ir rudenį kainuoja daugiau nei 400 eurų.

O dabar dar vienas Kipro miestas – Larnaka. Ir dar vienas variantas, kuriame galite praleisti savo atostogas. Ištisus metus veikiantis, verslo klasės viešbutis. Čia žiemos sezono metu nei verslininkų, nei turistų nebūna daug, todėl ir šis, ir kiti viešbučiai visais įmanomais būdais bando prisikviesti žmonių. Žinoma, geriausiai privilioja didelės nuolaidos.

Kuo skiriasi viešbutis nuo privačių butų ir namų? Kiekvieną rytą gausite sočius kiprietiškus pusryčius. Čia jums iškeps omletą ir blynelių, galėsite gerti šviežiai spaustų sulčių, mėgautis desertų stalu. Po pusryčių galėsite ilsėtis prie baseino, kur barmenas suplaks kokteilį arba atneš stiklinę šalto vandens.

Dar vienas viešbučio privalumas – kambarinės, kurios kasdien tvarkys jūsų kambarį.

Kiek kainuoja poilsis prabangiame viešbutyje ir kokios privilegijos siūlomos žiemojantiems Kipre – sužinosite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)