Ši keistoka vasara, kai turime sumažintą kiekį skrydžių, kai daug šalių dėl koronaviruso dar neatsidarė, ir kai daug kas dėl to paties viruso tiesiog bijo keliauti toli – pats tinkamiausias laikas atostogas planuoti Baltijos šalyse. Todėl noriu jums papasakoti, ką įdomaus, gražaus ir įdomaus galite pamatyti ir išbandyti pas kaimynus.

Į savo pirmąją ilgesnę kelionę po Latviją nusprendžiau pasikviesti gerą draugą, smalsų keliautoją, viešbučių versle dirbantį italą Fabio Marondžiu. Jis kilęs iš mažytės Karlofortės salos, esančios netoli Sardinijos.

Jau dešimt metų dėl didelės meilės lietuvaitei Fabio gyvena Vilniuje. Mūsų šalį jis labai greitai pamilo ir net išmoko kalbėti lietuviškai. Žinoma, toji kalba nėra tobula, kartais jis maišo žodžius ar painioja linksnius, bet tai vis tiek be galo miela. O itališkas akcentas tik suteikia daugiau žavesio.

Su Fabio aplankysime trys skirtingus Latvijos regionus, didelius miestus ir mažesnes vietoves. Nei vienoje jų – jis niekada anksčiau nebuvo. Mano tikslas – įrodyti italui, kad ne tik jo gimtinėje, bet ir čia – netoli Lietuvos galima nuostabiai praleisti atostogas. Fabio ši iššūkį priėmė ir mes leidomės ieškoti nuotykių.

Pirmoji mūsų bendra kelionė buvo skirta Liepojos apylinkėms. Visų pirma todėl, kad trečias pagal dydį Latvijos miestas yra visai netoli Lietuvos sienos. Visų antra – pagalvojau, kad Liepojos apžvalga pasitarnaus tiems, kas perpildytame Lietuvos pajūryje tiesiog nebetilps.

Negavote vietos nakvynei, nerandate tuščio plotelio paplūdimyje, visi restoranų staliukai buvo užimti? Jokių problemų! Sėdate į automobilį ar autobusą ir akimirksniu atsiduriate čia – didžiuliame Latvijos uostamiestyje ir tuo pačiu kurorte.

Liepoja didžiuojasi švariais ir be galo plačiais savo paplūdimiais. Net per didžiausius karščius, net suplūdus tūkstančiams latvių – prie jūros visada yra daug laisvos vietos. Stumdytis su svetimais tikrai neteks. Ir tuo Liepojos gyventojai labai didžiuojasi, net pajuokauja, kad jų regione – kiekvienas atostogautojas gali jaustis tarsi turėdamas gabalėlį privataus pliažo.

Ant jūros kranto užaugęs Fabio sako, kad nedidukės poilsiavietės mažyčiuose miesteliuose ir kaimeliuose yra didžiulis Baltijos šalių privalumas, kurio mes patys jau nebevertiname. O reikėtų – įsitikinęs mano draugas italas.

Vieną iš populiariausių turistinių vietų Liepojos apylinkėse – Kuržemės regiono paveldas – kuršių vikingų kaimas Gruobinės miestelyje. Viskas čia palikta taip, kaip buvo prieš šimtus metų. O svečius pasitinka dabartiniai vikingai.

Latviškame vikingų kaime pramogauti ir mokytis galima, kad ir visą dieną. Taip pat jie organizuoja pažintinius pasiplaukiojimus po Gruobinės miestelį.

Gruobinios pilies griūvėsiai dabar yra svarbi kultūrinė vieta. Čia nuolat vyksta įvairūs renginiai ir koncertai. O virš griūvėsių įrengta ypatinga apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria panorama į vietines apylinkes.

Nakvynės kainas Liepojoje taip pat būtina paminėti. Mes apsitojome viešbutyje „Hotel Roma“. Tai puikus pavyzdys, kad prabanga gali kainuoti nedaug. Naujas, labai tvarkingas ir stilingas viešbutis – daug kam atrodo neįkandamas. Tačiau nakvoti čia galite kone dvigubai pigiau nei panašaus tipo viešbučiuose Lietuvos pajūryje. Už didžiulius, dviem asmenims skirtus apartamentus nakčiai mokėsite 60 eurų.

Tai ne tik viešbutis. Čia taip pat veikia mažytė kepyklėlė, restoranas, kelios madingų drabužių ir aksesuarų parduotuvės, ir net įspūdingo dydžio galerija.

Specialiai rūsyje vis dar palikta viena aprašinėta siena iš tų laikų, kai čia veikė naktinis klubas. Tai labai patinka tiems, kas prieš kelis dešimtmečius mėgo šioje vietoje audringai pašokti.

Kaip atrodo gražiausios Liepojos vietos, ką būtina pamatytina ir kodėl kiekvienas lietuvis privalo aplankyti šį ypatingą miestą – žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)