Antalijos regione prie Viduržemio jūros esantis Belekas – turtingųjų kurortas. Čia vien tik penkių žvaigždučių viešbučiai su skambiais, prabangą apibūdinančiais būdvardžiais Luxury ar Royal – reiškiančiais liukso klasę ir karališką komfortą. Patys turkai pripažįsta, kad nei viename kitame jų šalies kurorte tokių prabangių ir aukšto lygio viešbučių nerasite. Belekas turi nepriekaištingą įvaizdį net tarp pačių įnoringiausių keliautojų. Be daugybės garsių muzikantų ir aktorių, būtent Beleke yra apsistojęs ir tuometis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Barakas Obama, savo oficialaus vizito Turkijoje metu.

Savo rašiniuose jau esu pasakojęs apie Baltųjų rūmų personalo jam parinktą viešbutį „Calista Luxury Resort“, kurio pirmajame aukšte nutiestas milžiniškas „Versace“ kilimas. Prabanga ten atsispindi ne tik interjere, bet paauksuotose induose, pilstomuose gėrimuose, kambariuose svečiams skirta kosmetika ir kitomis detalėmis.
Dar labiau nustebino viešbučiai „Maxx Royal Belek“ ir „Regnum Carya“. Juose pamačiau tai, ko neteko regėti nei viename kitame pasaulio viešbutyje. Net ir Dubajaus septynių žvaigždučių „Burj Al Arab“ – nusileidžia turkams.

Įsivaizduokite, kad geriausi ir jūsų mėgstamiausi restoranai, desertinės, barai ir pramogų parkai būtų vienoje vietoje ir viską galėtumėte valgyti, gerti ir naudoti neribotai, be jokio papildomo mokesčio. Populiarusis turkų sukurtas „All Inclusive“ (viskas įskaičiuota – liet.) maitinimo tipas šiuose viešbučiuose įgauna kitą prasmę. Ten pilsto tikrą šampaną, kepa argentinietiškos jautienos kepsnius, ant itališkos duonos tepa geriausios rūšies ikrus, prancūzų kulinarai iš geriausių produktų gamina desertus. Pavyzdžiui, viešbučio „Rixos Premium Belek“ teritorijoje stovi daugybė šaldytuvų pripildytų populiariais vaisvandeniais, vandeniu ir alumi. Svečiai gali neribotai tuos šaldytuvus tuštinti. Visą parą veikia barai, kuriuose net ir patys brangiausi gėrimai svečiams būna įskaičiuoti į nakvynės kainą.

Visi Beleko viešbučiai turi neįtikėtino dydžio baseinus: tiek lauko, tiek vidaus. Šildomus ir ne. Daugybę pirčių, sporto sales, masažo salonus, soliariumus. Daug kur įrengti teniso kortai, futbolo ir krepšinio aikštelės, golfo laukai.

Manau nenustebinsiu, bet vasaros sezono metu apsistoti tokio tipo viešbučiuose labai brangu. Kainos už savaitės poilsį žmogui gali svyruoti nuo dviejų iki penkių tūkstančių eurų. Gali būti ir dar žymiai brangiau, nes kai kurie Beleko viešbučiai siūlo vietoj tradicinio kambario pasirinkti atskirą namelį arba net vilą su asmeniniu aštuonių asmenų personalu. Tvarkytojai, sodininkai, virėjai ir padavėjai – visą parą jūsų paslaugoms.

Bet prabanga brangi tik vasaros sezono metu, kai Turkija turi didžiulę paklausą, kai į Antaliją skrenda lėktuvai iš visos Europos. Tiesą sakant, geriausi ir brangiausi viešbučiai net ir už labai daug pinigų būna užpildyti visu šimtu procentų. Turtuoliai varžosi, kas pirmesnis rezervuos kambarį, kad tik galėtų ten atvykti ir pasilepinti aukščiausio lygio komfortu. O štai žiemos sezonu – turtuoliai matyt uždirbinėja pinigus savo tėvynėse, arba skrenda atostogauti į Maldyvus ar Seišelius, nes Turkijoje jų nė kvapo.

Dabar, Naujųjų metų sutikimui nuvykęs į vieną tokių prabangiųjų Beleko viešbučių – „Selectum Luxury Resort“ – nustebau dėl dviejų dalykų. Visų pirma nudžiugino neįtikėtina kaina artimiausiems mėnesiams. Jeigu birželio mėnesį užsisakyti kambarį savaitei čia kainuoja apie 3500 Eur, tai dabar kaina viso labo tik 1000 Eur.
Panašiai ir su Lietuvos pramogų pasaulio garsenybių mėgstamu viešbučiu „Regnum Carya“. Birželį apartamentai dviem užsisakius stipriai iš anksto čia kainuoja 4827 Eur, o štai sausio pabaigoje net ir paskutinę minutę galima gauti kambarį už daugiau nei dvigubai mažesnę sumą – 2100 Eur, arba 1050 Eur asmeniui. Šaltuoju metų laiku taupuoliai gali pasimėgauti ir viešbučiu, kuriame ilsėjosi Barakas Obama. Vietoj vasarinės kainos 4536 Eur – sausį ir vasarį du asmenys savaitę „Calista Luxury Resort“ ilsėtis gali už 1533 Eur.

Džiugina ne tik kainos, bet ir absoliuti ramybė turtuolių rojuje. Dideli viešbučiai, kuriuose veikia ne po vieną restoraną, kavinę ir barą – pustuščiai. Atrodo, kad personalo daugiau, nei pačių poilsiautojų. Čia jau visi pamiršo kaip atrodo vasarinė kova dėl gultų prie baseinų, arba eilės restorane prie kepsnių. Maisto kalnai, o valgytojų nedaug. „Imkite dvigubai daugiau, valgykite, netaupykite“, – ragina patys darbuotojai, kurie stengėsi, gamino, taip pat, kaip ir vasarą, kai kainos stipriai išsipučia.

Žinodami, kad Belekas žiemą neįtikėtinai atpinga, čia pagrinde atvyksta patys turkai iš tolimų šalies kampelių. Užsieniečių būna itin mažai, daugiausiai vyresnio amžiaus, ramesni poilsiautojai. Pastaruosius keletą metų pastebėta ir nauja tendencija – turtuoliams skirtus viešbučius žiemą renkasi tie, kas gali sau leisti nuotolinį darbą. Atvyksta vieniši keliautojai ir ilsisi dvi ar net tris savaites, daug sportuoja, maudosi baseinuose ir dirba kavinėse su nemokamais užkandžiais ir gėrimais. Ne darbas, o svajonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)