Delfi Kelionių ambasadorių ir laidos „Orijaus kelionės“ kūrėją O. Gasanovą darbas nuvedė į egzotiškuosius Maldyvus, kur filmuodamas naują laidą sumanė pirmą kartą išbandyti ekstremalią pramogą. Iki šiol nei Palangoje, nei kituose pasaulio kurortuose su vandens motociklais neplaukiojęs žurnalistas nusprendė paįvairinti laidos kadrus ir perskrosti Indijos vandenyno bangas.

„Viską dariau dėl savo laidos, galvojau bus juokinga. Taigi, aš ir operatorius, už 50 Eur išsinuomojome du vandens motociklus. Mums liepė pasirašyti lapelį su perspėjimais. Pagrindinis skambėjo taip: jeigu motociklas vandenyje apsivers – gresia 50 Eur bauda. Reikėjo sutikti su šiuo punktu, nes kitaip nenuomoja. Bet mane iškart perspėjo, kad tai nutinka labai labai retai. Taip pat patikino, kad ir žmogus nuo motociklo nukrenta retai“, - pasakojo Orijus.

„Labai reikia duotis, kad nukristum“, - Orijui sakė įrangos nuomotojai, tad žurnalistas ir laidos operatorius nedvejodami sutiko su jų sąlygomis ir sumokėjo nuomos mokestį.

„Tokius naujokus pirmiausia apmoko mokytojas. Maniškis – šešiolikametis paauglys, sėdo man iš galo ir liepė ramiai plaukti į priekį. Mes plaukėm, aš jo klausiau, ar tikrai nenukrisiu į vandenį, perspėjau, kad nemoku plaukti, todėl to bijau, o jis dar kartą patikino, kad tikrai nenukrisiu.

Tada man liepė apsisukti ir grąžinti jį į krantą. Gerai, apsisuku. Ir po akimirkos mano šešiolikametis mokytojas jau vandenyje visas šlapias, rankoje iškėlęs laiko savo telefoną. Iš veido matėsi, kad to nesitikėjo ir visai jam nelinksma. Na, užsilipo jis vėl ant motociklo, o aš gražinau jį šlaputėlį ant kranto. Tada plaukiau filmuotis, koks aš kietas motociklinkas.

Bet pasirodo, ne taip viskas paprasta. Daug neišsiplėsiu, bet po 5 minučių vandenyje, sakykime „nuo bangų“ pasibučiavo du mūsų nuomoti motociklai. Vienas nenukentėjo, kitas iš šono gavo įbrėžimų, ir dar plastmasė prie vairo atšoko“, - savo nuotykių atomazgą pasakojo Orijus ir patikslino, kad avarija įvyko, kai abiejų vandens motociklų varikliai buvo išjungti, o nelemta jūros banga bloškė vieną transporto priemonę į kitą.

Tuomet žurnalistas krante išvydo už galvos susiėmusį nuomos punkto direktorių, šešiolikametį mokytoją ir jo kolegas.

„Vaje, kaip negerai, pagalvojau. Teks tą 50 Eur baudą susimokėti, dėl kurios pasirašiau. Bet nuomos punkto direktorius nesutiko – pasakė, kad kvies „Yamaha“ motociklų serviso darbuotojus, ekspertus iš sostinės. Jie patikrins ir paskaičiuos, kiek kainuos taisymas. Paskaičiavo vyrai – 1676 Eur. Toks buvo mano pirmas kartas“, - apie pirmąjį pasivažinėjimą po Indijos vandenyno pakrantę pasakojo žurnalistas.

Laidos kūrėjai nesiginčijo ir sumokėjo jiems skirtą baudą, nors nesitikėjo, kad remonto kaina bus tokia didelė. „Esu girdėjęs apie sukčiavimo schemas, kai turistai prašomi susimokėti už esą dėl jų kaltės atsiradusį įrangos gėdimą, bet šį kartą tikrai buvo „bumt“, įbrėžimas tikrai atsirado. Na gal kaina šiek tiek išsipūtė, bet jautėmės kalti, todėl baudą susimokėjome“, - sakė Orijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)