Vengdami Vladimiro Putino sukelto karo Ukrainoje ir bėgantys nuo jo paskelbtos mobilizacijos rusai slepiasi ne tik kaimyninėse šalyse, bet ir kur kas toliau. Daug kas jau suprato, kad kuo toliau – tuo bus saugiau. Tačiau vyrai nori ne tik slėptis, bet ir maloniai praleisti laiką.

Rusų vyrai nebuvo pasiruošę tam, kas dabar vyksta. Daugelyje šalių, kur jie pastaruoju metu sprunka – juntamas chaosas. Jie atvyksta ten, ir tik tada galvoja, ką daryti toliau. Daug kas neturi jokio plano, arba tikisi, kad reikalai klostysis kur kas lengviau. Bet susiduria su realybe ir supranta, kad planą reikia pergalvoti. Daug kas paskaičiavo, kad Europoje pasilikti per brangu, be to, vis daugiau senojo žemyno šalių jie jaučia priešiškumą, kad net tenka maskuoti savo kilmės šalį. Ne vienas rusas yra pripažinęs ir tai, kad slėptis aplinkinėse Kaukazo šalyse ne pati geriausia idėja – lieka per daug rizikos būti sugrąžintiems į savo gimtinę. Vykti kur nors toliau – reikia daugiau pinigų, ne visi tą sau gali leisti, tačiau tokių pasitaiko vis dažniau.

Viena iš rusų slėptuvių nuo mobilizacijos tapo pasauline sekso sostine pravardžiuojamas Patajos kurortas Tailande. Turintys santaupų ar turtingų giminaičių rusai iš Stambulo Turkijoje, Helsinkio Suomijoje, Frankfurto Vokietijoje ir kitų didžiujų tarptautinių oro uostų skrenda iki Bankoko. Tačiau ten ilgai neužsilieka, sėda į taksi ir vyksta Patajos kryptimi. Šis sekso industrijoje dirbančių asmenų išgarsintas miestas vos už dviejų valandų kelio.

Pataja

Tam, kad rusai galėtų atvykti į Europos sąjungos šalis jiems reikia gauti Šengeno zonos vizą, tai darosi vis sunkiau. Be to, nuo karo pradžios atskristi į sąjungos šalis yra tikrai labai sudėtinga, tiesioginių reisų beveik neliko, išskyrus kelias išimtis, tačiau tokie reisai itin brangūs. O štai Tailandas iš rusų vizos nereikalauja. Jie laisvai į šią šalį gali atvykti ir pradžiai pasilikti bent 30 dienų, po to prasitęsti šį terminą iki 60 ar 90 dienų, priklausomai nuo poreikio.

Keli pastarieji metai Patajos kurorte nebuvo smagūs. Koronaviruso pandemija sudavė smūgį turizmui – atvykstančių vyrų srautas sumažėjo 3-4 kartus, stipriai susitraukus poreikiui, labai apmažėjo ir seksualines paslaugas teikiančių darbuotojų. Barų, klubų ir viešnamių gatvės dar niekada nebuvo tokios ramios kaip 2020-ais ir 2021-ais metais. Tačiau atrodo, kad liūdnos dienos baigėsi. Pirmoji priežastis – praktiškai neliko jokių su COVID-19 susijusių ribojimų. Jeigu atvykėliai turi skiepus įrodančius dokumentus – jie gali laisvai kirsti šios šalies sieną. Arba, jeigu skiepų dokumento neturi – privalo pasidaryti testą ir atvykstant pateikti neigiamą jo rezultatą.

Šiuo metu Patajos kurortas atgyja kaip feniksas iš pelenų. Su kiekviena diena gatvėse vis daugiau turistų ieškančių aistringų nuotykių. Kaip ir visais laikais – 90 procentų auditorijos išskirtinai vyriška: jauni, vidutinio amžiaus ir stipriai pagyvenę patinai. O paskui atvykstančius užsieniečius į Patają darbuotis sugrįžta šimtai savo kūnu prekiaujančių merginų, vaikinų bei transeksualų.

Patajoje visais laikais būdavo daug rusų. Homofobiškomis pažiūromis garsėjančios tautos atstovai toli nuo gimtinės pamiršta savo skelbiamas pažiūras ir mielai gulasi į šiltą guolį su lytį pasikeitusiais vaikinais arba net nebūtinai pilnai praėjusiais lyties keitimo procedūras.

Tačiau iki šiol atvykėlių iš Rusijos niekas per daug neišskirdavo. Jų buvo tiek pat daug, kaip ir svečių iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Skandinavijos šalių, o taip pat ir Indijos. Indai daugelį metų sudarė didžiausią sekso sostinės auditorijos dalį. Tuo pačiu šios tautos atstovus sekso darbuotojos išskirdavo kaip pačius blogiausius klientus, kurie moka mažai, reikalauja daug ir negražiai elgiasi. Apie tai su manimi sekso darbuotojos kalbėjo praėjusią žiemą, kai ten lankiausi.

Pataja

Tačiau atrodo, kad kūniškus malonumus teikiančios prekeivės ir prekeiviai, dabar galės džiaugtis – klientų ratas keičiasi. Putino mobilizacija į Patają priviliojo tiek daug rusų, kad indai tikriausiai užleis pirmąją pagrindinių sekso užsakovų topo vietą.

Kelias dienas šios savaitės pradžioje šiame išskirtiniame kurorte praleidęs lietuvis (vardo skelbti viešai nesutiko) stebėjosi, kad tiek rusų Patajoje dar niekada nebuvo. Šimtai pakankamai jaunų vyrų, iš pažiūros tarp 20-40 metų, dienas ir naktis leidžia sekso prekeivių glėbyje. Prastai angliškai kalbantys atvykėliai iš Rusijos, anot Patajoje apsilankiusio lietuvio, savo stiliumi labai išsiskiria šio kurorto gatvėse. Trumpai kirpti, pasirėdę sportiniais drabužiais, jaunesnio amžiaus, nei dauguma kitų čia vizituojančių tautų atstovų.

Tačiau jaunesnis klientų amžiaus nepakeitė Patajos darbuotojų įkainių. Valanda sekso paslaugų, kaip ir praėjusiais metais gatvėse čia kainuoja apie 2000 batų, išvertus mūsų pinigais apie 50 Eur. Tiek moka tie, kas užsisako „vienkartinę“ palydovę ar palydovą. Nuolaidas gauna pastovūs klientai ar tie, kurie išsidera dėl išskirtinių sąlygų. Pavyzdžiui, priima prostitutę gyventi savo apartamentuose, aprūpina ja maistu ir kitais reikmenimis. Tada kainos jau būna sutartinės.
Be to, Patajos sekso industrijos atstovai atvirai man pasakojo, kad europiečiams ir amerikiečiams teikia nuolaidas, nes su jais kur kas maloniau „dirbti“.

Rusams Patajoje turėtų patikti ne tik seksas, bet ir palyginus žemos pragyvenimo kainos. Išsinuomoti pigiausius apartamentus mėnesiui čia įmanoma už 300-400 Eur, jeigu norisi geresnės, jaukesnės vietelės – kainuos 500-600 Eur mėnesiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)