Austrijos sostinėje veikia laidotuvių, kriminalų, prezervatyvų, kontracepcijos, anūkų muziejai. Pavyzdžiui, aš lankiausi tokiame, labai e padirbto meno muziejuje. Galėčiau vardinti ir vardinti.

Šį kartą noriu jums papasakoti apie viena gražiausių bibliotekų pasaulyje – Austrijos nacionalinę biblioteką. Pačiame Vienos centre ji įkurta 1368 metais. Be galo seniai, be galo įspūdinga, verta ne tik muziejų ir panašių vietų mėgėjų dėmesio.

Biblioteka yra rūmuose, o norintiems įeiti į vidų teks nusipirkti bilietą, kuris kainuoja 10 eurų. Aš neperdėtai sakau – ta didybė pakirto kojas. Tikrai įspūdinga erdvė. Aš iš tikrųjų net nežinau, ar tinka sakyt, kad tai yra tiesiog biblioteka. Taip, čia yra be galo daug senų knygų, bet žmonės čia ateina kaip į muziejų. Čia ir yra muziejus. Tų knygų liesti negalima, į jas galima žiūrėti tik iš toli. Visur yra prižiūrėtojai ir tu čia tiesiog gali pasivaikščioti, apsižiūrėti.

Šita biblioteka gali didžiuotis ne tik savo įspūdingu grožiu, bet ir labai solidžia statistika. Joje yra saugoma 7,5 milijono įvairių dokumentų. Taip pat biblioteka garsėja įspūdinga knygų kolekcija – kai kurios knygos yra net iš 14 amžiaus.

Pagrindinėse salėse eksponuojami žemėlapiai, papirusai, portretai, muzikos ir teatro plakatai. Taip pat galima pamatyti specializuotas ekspozicijas.

Pasižvalgykite po įspūdingą biblioteką ir kitas Vienos įžymybes naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją