Staiga, po labai liūdno pavasario, svajonių šalis prarado savo per daug metų užsitarnautą gerą vardą. Daug kas atsisako čia vykti, nes nežino, kaip ten viskas pasikeitė, kas vyksta dabar.

Todėl nusprendžiau nuskristi ten ir patikrinti. Pasirinkau patį populiariausią ir visų turistų mėgstamiausią miestą – istorinę gražuolę Romą. Ach, kaip aš jos buvau pasiilgęs. Kaip man jos trūko.

Visų pirma noriu paneigti gandus, kad net lėktuvai nustojo skraidyti ta kryptimi. Tiesa, reisų mažiau, bet jie tikrai vykdomi.

Šią vasarą beveik visose Romos viešbučiuose pusryčiai duodami nemokamai, be jokio papildomo mokesčio, tarsi dovana už tai, kad nepabijojote ir atvykote į šį miestą.

Beje, kalbant apie viešbučius – jų kainos nukrito iki neregėtų žemumų. Anksčiau už 80-90 eurų nakčiai galėjai gauti nebent kokį varganą, seną kambarėlį. Dabar už tokią sumą galima apsistoti moderniame, gražiame viešbutyje.

Roma dabar neįprastai tuščia, daugiau judesio nebent pačiose pagrindinėse vietose.

„Giolitti“ ledainėje dar niekada nebuvo taip ramu. Prie kasos vos keli žmonės, prie ledų baro taip pat ramybė. Niekas nesistumdo, vietoj trijų ar net keturių barmenų – darbuojasi vienas arba du. Liūdna, kad verslas šlubuoja, tačiau labai smagu, kad nereikia laukti ilgoje eilėje, gali pavalgyti, o tada paimti dar vieną porciją pakartojimui. Aš beje, taip ir padariau.

Ant garsiųjų Ispanijos laiptu taip pat tuščia, o ant jų prisėsti sumaniusius turistus išvaiko policijos pareigūnai. Tokios naujos taisyklės visai ne dėl koronaviruso, tokia tvarka įvesta jau prieš metus, kai Romos valdžia susirūpino tvarka ant Ispaniškųjų laiptų.

Po minios sėdinčių turistų ant jų likdavo tūkstančiai dėmių: kava, raudonas vynas ir kiti gėrimai. Buvo nuspręsta, kad šią tradiciją reikia panaikinti ir sėdėti tiesiog uždraudė. Už draudimo nepaisymą gresia iki 400 eurų baudos.

Uždraustas ir kitoks elgesys, kuris miesto valdžios atstovams yra lyg krislas akyje, pavyzdžiui, maudynės fontanuose ir vaikščiojimas be marškinėlių ar marškinių.

Kaip šiandien atrodo Romos gatvės ir kodėl kavinėse galima pavalgyti net neužsisakant maisto – žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)