Ciuricho stotis tokia išskirtinė, kad po ją pasižvalgyti atvyksta net turistų grupės. Ateina, apžiūrinėja, o gidas pasakoja apie kiekvieną kampelį. Iš tikrųjų čia verta ateiti kaip į kokią galeriją apžiūrinėti grožybių.

Vienas iš tų dalykų, kurių tikrai nepamatysite jokioje kitoje stotyje, tai yra didingi, prabangūs šviestuvai su deimantais. Vietiniai eina ir nekreipia dėmesio, o tokie turistai, kaip aš, stovi išsižioję, negali patikėti, kad tai yra stoties tuneliai.

Viešasis transportas šiame mieste apskritai yra kažkoks unikumas. Viskas vyksta taip tiksliai, kad kiti pasaulio miestai gali tik pasvajoti.

Na bet vien tik traukiniais juk nesigerėsi – lankantis Šveicarijoje ne mažiau svarbus ir šokoladas. Čia privalai jo valgyti kuo daugiau, nes, kaip sako šveicarai, jų šokoladas yra pats skaniausias pasaulyje. Be to, Ciuriche yra daug šokolado parduotuvėlių, kavinukių, šokolado namų ir net šokolado muziejus, kurį verta aplankyti kiekvienam miesto svečiui.

Jeigu bažnyčiose stovi milžiniški kryžiai, šventųjų paveikslai, tai šokolado namuose stovi didžiulis šokolado fontanas. Taip, vietoj vandens čia bėga šokoladas, nejuokauju.

Mano galva tai ne tik pats moderniausias, bet ir įdomiausias šokolado muziejus pasaulyje. Esu juos lankęs visur: Pietų Amerikoje, Afrikoje, Lietuvoje, bet šitas yra pats išskirtiniausias. O viskas prasideda nuo kelionės per džiungles. Taip parodomas visas šokolado atsiradimo kelias.

Net jeigu mokykloje esate girdėję šokolado atsiradimo istoriją, tai čia gautos informacijos tikrai nepalyginsi su jokiais vadovėliais, jokiomis knygomis. Muziejus labai interaktyvus.

O smaližiams ypač patiks viena salė, kurioje galima išragauti skirtingų rūšių šokoladą skystu pavidalu. Na, ką aš galiu pasakyti – dieviškai skanu ir man čia vieno šaukšto tikrai neužteko.

Aš jums tiesiai šviesiai pasakysiu: tai yra bet kurio šokolado maniako svajonė. Suvalgiau dešimt šaukštų juodo šokolado, po to tiek pat balto, o labiausiai man patiko pieniškas, prie jo stovėjau gerą pusvalandį. Ir kas mane labiausiai nustebino: čia niekas nieko neriboja, valgyk, kiek tik lenda. Labai įdomu, kas būna, kai atvyksta mokyklinė ekskursija su penkiais šimtais vaikų, ar tada irgi nėra ribojimų?

Kaip atrodo kristalais žibanti stotis, pirmasis pasaulyje vegetarų restoranas ir įspūdingas šokolado muziejus pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)