Į pirmąją pokarantininę kelionę vykau su savo draugais – komiku Mantu Katleriu ir jo mylimąja teisininke Aiste Kabašinskaite. Jau ne pirmą kartą keliaujame kartu, bet ši kelionė visiems buvo ypatinga. Kroatijos deimantas – Dubrovnikas – dabar visiškai tuščias, todėl ir kainos čia kitokios nei anksčiau.

Nakvynės kainos Dubrovnike susitraukė trisdešimčia, o vietomis net penkiasdešimčia procentų. Todėl pasinaudojome proga ir išsinuomojome privačią vilą.

Du miegamieji, du vonios kambariai, skalbimo kambarys, didžiulė svetainė su valgomuoju, vidinis kiemelis, grilis, baseinas, gultai – visą tai už 180 eurų nakčiai, keturiems asmenims. Arba po 45 eurus kiekvienam.

Taip ištaigingai gyvenant galima ir sutaupyti – nebūtina eiti valgyti į prabangius restoranus, nes viską galima pasiruošti čia pat, vilos virtuvėje, ir visiems drauge pavakarieniauti privačiame kiemelyje. Taupiems keliautojams tokios vilos – puiki išeitis. Pavyzdžiui, naminius pusryčius galima pasiruošti vos už penkis eurus. Maisto produktai Kroatijoje kainuoja labai panašiai, kaip ir Lietuvoje.

Pirmąją kelionės dieną skyrėme paplūdimių apžvalgai. Pastebėjome, kad Dubrovniko paplūdimiai nėra blizgūs ir iščiustyti. Tiesą sakant – jie labai primena laukinius, ir tai yra jų didžiulis privalumas. Miestą supa įspūdingas pakrantės ruožas, todėl kiekvieną atostogų dieną galima praleisti vis kitoje vietoje.

Gražių paplūdimių paieškos Dubrovnike tarsi savotiškas žaidimas, kurį galima žaisti ištisą dieną. Daug jų pasislėpę aukštų skardžių apačioje. Todėl tenka ir nemažai pakopinėti.

O dabar apie tai, kodėl verta savo kelionių įspūdžiais dalintis socialiniuose tinkluose. Tokius keliauninkus internetinėje erdvėje medžioja paslaugų siūlytojai. Mums taip ir nutiko, vos Manto sužadėtinė Aistė į savo „Instagramo“ paskyrą įkėlė nuotrauką iš Dubrovniko – per kelias minutes sulaukė žinutės su specialiu pasiūlymu. Taip, dabar verslininkai medžioja klientus ir siūlo savo paslaugas su didelėmis nuolaidomis.

„Tik tau siūlau penkiasdešimties procentų nuolaida plaukimui jachta, taip pat pridėsiu butelį vyno ir kilogramą braškių“, - rašė vienas. Kitas buvo dar dosnesnis, pridėjo pasivažinėjimą superautomobiliu „Tesla“. Jeigu įprastai dvi valandos jachtoje po Dubrovniko apylinkes kainuoja 300-400 šimtai eurų keturiems asmenims – tai dabar kaina... 120 eurų. Stebuklas? Ne, tik bandymas gelbėtis iš liūdnos situacijos.

Kuo linksmą kompaniją nustebino vietinė virtuvė ir ką veikti gražiajame Kroatijos kurorte – žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)