Pradėkite nuo Barselonetos – taip vadinasi prie jūros esanti miesto zona, kitaip sakant – centrinis miesto paplūdimys ir nedidelis barų bei restoranų rajonas aplink jį. Čia visada daug žmonių, na nebent smarkiai lyja ar siaučia vėtros. Bet jeigu yra bent lašelis saulės, tūkstančiai žmonių išsidrebia ant smėlio ir tuos spindulius bando sugerti į savo kūnus.

Barselonetoje visada tvyro ypatinga atmosfera, kurią sukuria patys įvairiausi gatvės menininkai. Pagrinde muzikantai – maždaug kas penkta palmė – vis kitas muzikinius stilius, patys įvairiausi balso diapazonai. Prasideda dailininkų gatvės paroda, jie vietoje tapo paveikslus ir čia pat juos parduoda. Dar toliau – smėlio menininkai. Pagrinde tai iš Afrikos šalių atvykę emigrantai, kurie stengiasi legaliai užsidirbti. Iš paplūdimio smėlio stato neįtikėtino dydžio ir sudėtingumo pilis, statulas, kartais ištisus smėlio miestus. Jų fantazija beribė, o talentas vertas ne tik piniginių aukų. Juos turėtų kas nors apdovanoti! Aplink Barselonetą sutiksite daug gatvės prekeivių. Vieni jų stovi susibūrę kaip koks turgelis – prekiauja pigiais žinomų prekinių ženklų padirbiniais – rankinėmis, akiniais nuo saulės, batais.

Verta žinoti, kad Barselonetoje kainos yra gana didelės, skirtos būtent miesto svečiams, o ne patiems gyventojams. Gyventojai šioje zonoje dažniausiai net nevalgo. Ir ne veltui! Pavyzdžiui, užkandžių, salotų kainos prasideda nuo 12 eurų ir kyla iki 25-26 eurų. Karštieji patiekalai dar brangesni.

Tačiau atvykus į Barselonetą tikrai nebūtina eiti į restoranus ar kavines. Jeigu norite pigiai pailsėti, jums pravers maisto prekių parduotuvės. Tiesiai prie įėjimo į paplūdimį yra puiki parduotuvė, kur galite nusipirkti karštų sumuštinių, picų, salotų, gėrimų ir visko, ko tik reikia dienai paplūdimyje.

Įdomu tai, kad nors dabar Barselona vienas populiariausių paplūdimio miestų Europoje, iki 1992 olimpiados viso šito grožio čia nebuvo. Būtent olimpiadai miesto valdžia nusprendė įrengti paplūdimius, pakrantes, kurias pamėgo ne tik vietiniai, bet ir miesto svečiai.

Tiesa, laisvos vietos paplūdimyje reikės gerokai paieškoti. Žmogus prie žmogaus guli, ir taip per visą, visą miestą, iki pat galo. Centrinėje miesto dalyje dažniausiai ilsisi turistai, atvykėliai iš įvairių šalių, o miesto gale, pakraščiuose mėgsta ilsėtis patys Barselonos gyventojai. Ten kažkada būdavo ramiau, o dabar ramybės nebėra niekur.

Didžioji šio rojaus bėda – vagišiai. Taip jau yra – kai žmonės atostogauja, jie per daug atsipalaiduoja ir tampia lengvu grobiu kišenvagiams. Ypač žiopliams pavojinga keliauti į Barseloną, kur vagys veikia neįtikėtinai gudriai ir nepastebimai. Tad labai svarbu čia gulint savo daiktus akylai stebėti ir nenuleisti nuo jų akių. Eidami maudytis, raskite, kas pasaugos jūsų daiktus arba jų išvis nesineškite iš viešbučio.

Pasiilsėti nuo žmonių šurmulio Barselonetos paplūdimyje tikrai nepavyks, tad ieškantys ramybės čia gali nusivilti. Paplūdimyje vyksta šokiai, linksmybės, žmonės vartoja svaigalus, klausosi muzikos – visi linksminasi, kaip išmano ir apie jokį ramų poilsį čia niekas negalvoja.

Vis dėlto, nuo lietuviškų paplūdimių šitas Barselonos pliažas labiausiai skiriasi ne linksmybių ar vagišių gausa, o tuo, jog merginos čia visiškai nesivaržo. Joms nereikia atskiros moterų ar nuogalių zonos – jeigu tik nori, jos tiesiog išsirengia nuogai, be liemenėlių, kartais net be apatinės dalies, ir deginasi vilkėdamos Ievos kostiumą. Visiškai nesvarbu, kad pro šalį eina minios vyrų, vaikinų, šeimų, niekam tai nerūpi.

Jeigu Barselonos paplūdimiai jums pasirodė per daug triukšmingi ir per daug pilni, yra kitas variantas: barseloniečiai didžiuojasi sakydami, kad turi patį įspūdingiausią, patį gražiausią baseiną ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Pats baseinas gal ir nėra pats gražiausias, bet vaizdas, kuris atsiveria nuo baseino – išties yra ypatingas.

Kaip jis atrodo ir kaip į jį patekti sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)