Naujoji Škotija – nedidelė jūrinė valstija Kanados rytuose, kurios sostinė Halifaksas yra arčiau Dublino Airijoje nei Viktorijos miesto Kanados vakaruose.

Valstijos kraštus iš visų kraštų skalauja Atlanto vandenynas ir atrodo, kad jei ne mažas žemės lopinėlis, jungiantis ją su likusia Kanada, tai būtų tiesiog atskira sala. Todėl viskas čia yra susiję su jūra: ant stalo omarai ir geldelės, miesteliuose – senosios žvejybos dvasia, o pakrantėse – uolos ir įspūdingi švyturiai. 


Halifaksas yra didžiausias ir pagrindinis šio regiono miestas, kurį turėtų žinoti visi matę filmą „Titanikas“. Garsusis laivas nuskendo netoli Kanados krantų ir pirmieji gelbėtojai, atplaukę padėti keleiviams buvo būtent iš Halifakso miesto.

Dažnai galima išgirsti, kad vietinius Naujosios Škotijos gyventojus žmonės vadina mėlynanosiais. Ir tikrai ne todėl, kad jie per daug geria, ar kad per atšiaurias dienas nušąla nosis.

Pasirodo, ši valstija yra stebuklingu vadinamo laivo “Bluenose” namai. Prieš šimtą metų jis be išimties nugalėdavo visose laivų lenktynėse, net septyniolika kartų iš eilės.

“Stebėdamas čia esančia gamtą galėčiau sėdėti 4 val. Laikas bėga, o tu gali galvoti apie praeitį, apie ateitį, apie savo norus, savo tikslus. To dauguma čia ir atvažiuoja. Tai vieta, kur gali visiškai pabėgti nuo civilizacijos, parkas yra milžiniškas ir jis yra visas tavo.

Dažnai mes neturime laiko ramiam atsipūtimui, nerandame progos pabėgti nuo visko. Paskui prasideda depresijos, užklumpa blogos mintys. Linkėčiau kiekvienam rasti laiko ir atvykti į tokią vietą. Tai daro ne tik paprasti žmonės, pavargę nuo sunkių darbų, bet ir super žvaigždės. Daugybė garsių dainininkų, aktorių, Holivudo šlovės išlepintų žmonių atvyksta į šitą parką pailsėti”, - žvelgdamas į Atlanto tolius sako Orijus.

Naujoje laidoje „Orijaus kelionės“ iš arti pamatysite, kaip atrodo dailininko teptuko verti Kanados gamtos peizažai, sužinosite, ar patogu gyventi namelyje ant ratų ir ko reikia saugotis visiems keliaujantiems į šią milžinišką šalį.

„Orijaus kelionės“ – laida, kurios metu žiūrovai drauge charizmatiškuoju Orijumi Gasanovu leisis į pačias spalvingiausias keliones užsienyje ir Lietuvoje, dalinsis patarimais ir keliautojams naudinga informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)