Jau tikrai girdėjote, kad Rusija bando prisivilioti turistų. Dar vasarą šalis panaikino mokamas vizas į Kaliningrado sritį, o nuo spalio 1 dienos vizų nereikia ir vykstantiems į Sankt Peterburgą.

Šiame mieste viešėjęs Orijus Gasanovas naujoje laidoje „Orijaus kelionės“ iš arti parodė, kaip atrodo rusiškas naktinis gyvenimas, ką privaloma išbandyti ir ko reikia saugotis.

Pasak Orijaus, Sankt Peterburge yra dvi gatvės, kuriose verda naktinis miesto gyvenimas. Tiesa, tos gatvės labai skiriasi – Rubenšteino gatvė skirta turtingiems žmonėms, kurie nori pasilinksminti prabangiai, o štai Dumskaja gatvė skirta tiems, kurie neturi daug pinigų. Šioje gatvėje žmonės gali pasilinksminti išleisdami iki 10 eurų.

Į audringiausią miesto gatvę susiruošusį žurnalistą nuožmiai atkalbinėjo taksistas. Pasak vairuotojo, Dumskaja gatvėje pavojinga, todėl ten turistams geriau nesirodyti.

Nepabūgęs gąsdinimų ir atvykęs pramogauti Orijus iškart pateko į policijos reido sūkurį. Jo metu buvo sulaikomi narkotikų platintojai.


„Šioje gatvėje atimamos kameros ir įmetamos į upę“, – laidos filmavimo komandą įspėjo vietiniai.

Specialaus patrulių būrio OMON vadove prisistačiusi Nataša pavojingame rajone vaikštinėjančiam turistui pasiūlė greičiau iš ten išvykti: „Saugokite save, važiuokite iš čia. Tai labai bloga vieta.“


Prieš išvykdamas iš Dumskaja gatvės Orijus spėjo susipažinti su ten pramogaujančiais vietiniais ir savo akimis pamatyti kaip atrodo tikros rusiškos linksmybės, sužinoti apie labai keistą studentų sugalvotą pramogą ir išvysti, kokius ginklus su savimi nešiojasi klubų lankytojai.

Prie gėjų klubo įėjimo stoviniuojantis Ilja teigė, kad jį šiame mieste visi mėgsta. „Susikibus už rankų vaikščioti nereikėtų, bet šiaip aš visiems patinku“, – sakė moterimi persirengęs vaikinas ir pademonstravo ginklą, kurį dėl visa ko nešiojasi su savimi.

Visą reportažą žiūrėkite vaizdo įraše.

„Orijaus kelionės“ – laida, kurios metu žiūrovai drauge charizmatiškuoju Orijumi Gasanovu leisis į pačias spalvingiausias keliones užsienyje ir Lietuvoje, dalinsis patarimais ir keliautojams naudinga informacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)