Įsidėmėkite šitą pavadinimą, nes Elundą renkasi patys sėkmingiausi pasaulio žmonės, ne tik Europos, bet ir Amerikos bei kitų žemynų turtuoliai. Žodžiu, Elunda yra Kretos turtuolių rojus. Bet nereikia įsivaizduoti, kad čia bus viskas auksu nuklota. Visiškai ne, Elundą mėgsta gero skonio turtuoliai, o gero skonio turtuoliams reikia ne aukso, o jaukumo. Būtent tuo ir pasižymi Elundos miestelis, čia tikrai labai jauku.

Pats miestelis sakyčiau niekuo neypatingas. Kavinės, parduotuvės, na viskas panašiai, kaip ir kitose vietose. Turtingi žmonės čia važiuoja dėl labai aukštos kokybės viešbučių, kurie įsikūrę tolėliau nuo centro, ant Elundos kalvų. Štai čia ir slepiasi visas prabangumas.

Štai viešbutis „Domes of Elounda“ – 5 žvaigždės, liukso klasė. Labai daug gražių apibūdinimų, bet jūs tuoj įsitikinsite, kad aš nė kiek neperdedu.

Pirmas dalykas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, tai interjero dizainerių įdirbis. Kiekviena detalė čia apgalvota, o užėjus į vidų svečius pasitinka ekskliuzyvinis šio viešbučio kvapas.

„Domes of Elounda“ – tai milžiniška, dvidešimt keturias valandas per parą saugoma teritorija. Tarsi atskiras atostogų miestelis turtingiems žmonėms, kuriame yra visko.

Didžiulis baseinas vaikams, du baseinai skirti tik suaugusiems, keturi skirtingų virtuvių restoranai, keturi barai, asmeniniai asistenai ir t.t.

Baseinai yra gerai, bet dėl baseinų į Kretą niekas neskrenda. Į Kretą žmonės skrenda dėl jūros ir paplūdimių. Šitas viešbutis turi savo paplūdimį. Tai yra uždara erdvė, uždara teritorija, kur galima nesijaudinti dėl saugumo, dėl paliktų daiktų, dėl nieko. Tu tiesiog mėgaujiesi, atostogauji, atsiduodi saulei, jūrai, maistui, kurio gausu.

O dabar nusikelkime į šiek tiek žemiškesnę salos vietą. Jeigu jūs savo atostogoms pasirinkote Kretos salą, o visi jūsų draugai jau metai iš metrų atostogauja egzotiškame Balyje, jums kyla elementarus pavydas: kodėl visi ten toli, egzotiškame Balyje, o aš čia tiesiog Europoje, Kretoje. Bet nesijaudinkite, jūs, atvykę į Kretą, galite pasijusti ne ką prasčiau. Čia, Kretoje, yra Balis. Kaip taip gali būti? Viskas labai paprasta: mažas pajūrio kurortinis miestelis pavadintas taip pat, kaip ir sala Indonezijoje. Taigi, welcome to Bali, sveiki atvykę į Kretos Balį.

O smagiausia, kad ir vizualiai abu Baliai yra šiek tiek panašūs. Kalnai, daug, daug žalumos ir įvairios vilos. Labai panašų vaizdą aš matau tų žmonių, kurie nuvyksta į Balio salą ir rodo nuotraukas, kaip ten gražu. Kretoje yra ne ką prasčiau.

Ir, aišku, bet kokiame pasaulio Balyje svarbiausia yra paplūdimys. Čia, Kretos Balyje, galite pamatyti įvairių ženklų, kurie jums siūlo keliauti įvairiausiomis kryptimis, tačiau aklai nepasikliaukite jais. Kai kurie ženklai yra pastatyti prekybininkų, kurie jus nori įvilioti į parduotuvių ir kavinių gatvelę, todėl jie ir rašo, kad čia yra geriausias kelias į paplūdimį, nors iš tikrųjų geriausias kelias yra visai kitas.
.
Tiesa, šiame Balyje ramybės neieškokite. Paplūdimiuose žmonės leidžia muziką iš savo kolonėlių, todėl tylos čia nerasite. Svarsčiau su kuo galėčiau palyginti šį europietiško Balio paplūdimį ir man atrodo radau labai tikslų palyginimą. Čia kaip Lietuvos Šventoji. Jeigu jums patinka Šventoji, jums patiks Kretos Balis. Jeigu jus Šventoji erzina – čia jausite tą patį. Todėl jeigu jūsų tėvai, suaugę vaikai ar draugai jums pasakys, kad nupirko kelialapius į Balį, tai jūs būtinai perklauskite, pasitikslinkite daug kartų, į kurį Balį, nes šitas Balis nuo to kito Balio skiriasi.

Kaip atrodo europietiškoji Balio sala ir turtuolių rojus pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)