Kartvelai yra viena svetingiausių ir dosniausių tautų pasaulyje. Jeigu tik sulaukia svečio – atiduos jam viską ir ką turi, ir ko neturi, jeigu reikės iš ko nors pasiskolins ir atiduos tą daiktą svečiui. Nes pagal vietinį supratimą – svečias yra Dievo dovana, reikia jam palikti gerą įspūdį. Kiek tai pastangų bekainuotų. Bet čia atvykti verta ne tik dėl kartvelų dosnumo.

Sakartvelo sostinė Tbilisis neatsilieka nuo kurortinių šalies miestų ir vis labiau plečia savo pasiūlą. Čia nuolat atsidaro nauji viešbučiai, ir jie vis įspūdingesni: su baseinais ant stogų, su ypatingais SPA, kazino ir kitais traukos objektais.

Štai vos per 25 minutes nuo miesto centro jūs pateksite į tikrų tikriausią paplūdimį prie netikros Tbilisio jūros. O geriausias dalykas, kad ta pusvalandžio kelionė privačiu taksi mūsų pinigais kainuoja tik 3 eurus. Nors kelionė labai pigi, bet patekimas prie Tbilisio jūros kainuos dvigubai daugiau. Įėjimas vienam žmogui į šitą didžiulę teritoriją, kurioje yra paplūdimio klubas ir visokios maitinimo vietelės, kainuoja 6 eurai 80 centų.

Tbilisio paplūdimiai

Tai, ką Tbilisio gyventojai vadina jūra, iš tiesų yra ežeras arba vandens rezervuaras. Jis iškastas 1953 metais tam, kad aprūpintų visą miestą vandeniu. Vadinamoji jūra iki šiol atlieka savo funkciją, tačiau kažkas kažkada nusprendė, kad prie jūros reikia ir pasideginti, ir pasimaudyti, ir taip šita vieta išpopuliarėjo kaip poilsio oazė.

Tbilisio paplūdimiai

Pirmas dalykas, ką pamatai, atvažiavęs prie Tbilisio jūros, visai ne jūra, o baseinai, gultai, vandens kalneliai, dušai, persirengimo būdelės – visiška atostogų oazė. Arba privatus paplūdimio klubas.

Čiuožyklos, vandens kalneliai, gultai - visa tai kiekvienas, atvykęs čia, gali naudoti, tai įskaičiuota į bilieto kainą be jokių papildomų mokesčių.

Darbo dienomis šiame paplūdimio klube visiška ramybė. Toks jausmas, kad esi privačioje erdvėje, kur niekas netrukdo, nėra jokio triukšmo, stumdymosi, eilių ir pan. Bet savaitgaliais čia būna visai kitoks vaizdas – daug judesio, daug vaikų, daug šeimų, ir jeigu oras tiktai geras, nerasite nė vieno laisvo gulto.

Tbilisio paplūdimiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)