Daugiau patarimų ir įspūdžių

Akylesni žiūrovai turbūt jau pastebėjo, kad Orijaus laida tapo dukart ilgesnė ir nuo šiol ji trunka 1 val, todėl čia rasite ne tik daugiau kelionių įspūdžių, bet ir naudingų patarimų kiekvienam keliautojui. Prieš išskrisdamas į Ameriką, kur ketina rengti naujausius savo laidos siužetus, O. Gasanovas sakė, kad nuo gegužės neturėjo nė vienos sklandžios kelionės, kurios metu jam nebūtų dingęs lagaminas, nebūtų atšauktas ar nukeltas bent vienas skrydis.

„Nesklandumų keliaujant dabar turbūt neįmanoma išvengti, nes oro uostuose trūksta darbuotojų, jie streikuoja. Jei atvirai, gali bet kada bet kas nutikti ir jokios taisyklės čia nepadės.

Jei vis dėlto kelionėje susidūrėte su nesklandumais, tuomet tikėkitės, kad jie truks ilgiau nei 3 val ir tuomet gausite kompensaciją. Tiesa ta, kad keliaujant galima ir netikėtai uždirbti“, – išdavė „Delfi TV“ laidos vedėjas.

Kaip nemalonumus paversti nauda?

Jei likote be daiktų kelionės metu, pasimetė jūsų lagaminas ir turėjote apsipirkti, O. Gasanovas pataria saugoti visus čekius ir fiksuoti viską, kas vėliau padės siekiant išsireikalauti kompensaciją iš oro linijų.

„Net kai oro uoste esančiuose ekranuose matote savo skrydžio atidėjimą, nufotografuokite ekraną, nes kartais oro linijos bando meluoti, kad buvo ne tiek valandų. Fiksuokite absoliučiai viską. Net ir perkamą sumuštinį. Kreipiantis kompensacijos abstraktumai niekam nepadės. Reikia tiksliai įrodyti, kiek buvo išleista maistui ar reikalingiems daiktams, kas ir kada perkama.

Oro linijos taip lengvai pinigų neduoda ir daugelis keliautojų įsivelia į ginčus bei konfliktus. Tai yra varginantis procesas ir jo niekam nelinkiu. Nors kai kurie keliautojai siūlo kovoti savarankiškai, aš manau, kad tai verta daryti nebent kovingai nusiteikus bei pasiruošus ilgai ginčytis. Kitu atveju rekomenduoju kreiptis į kompanijas, kurios tarpininkauja ir gali padėti siekiant gauti kompensaciją iš oro linijų“, – kalbėjo patyręs keliautojas.

Padėjo skambučių išklotinė

Orijus pasakoja, kad kartą šis patarimas padėjo jam pačiam atgauti 1000 Eur iš automobilių nuomos įmonės. Įmonė atsisakė jam išnuomoti automobilį, nes jį būtų vairavusi keliautojo draugė. Tuomet vadybininkai pareiškė, kad kilus nesklandumams O. Gasanovas net nebandė susisiekti. Tačiau tai, kad tikrai skambino ir niekas neatsakė, Orijui pavyko įrodyti tik pateikus skambučių išklotinę telefone.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Orijaus kelionės“ galite stebėti kiekvieną trečiadienį 21 val.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje. Pirmąją laidą „Kaip pas žmones“ bus galima žiūrėti „Delfi TV“ arba čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją