Tačiau apie populiariuosius Italijos sostinės objektus pasakoti nenoriu. Šį kartą supažindinsiu su ta miesto puse, kurioje turistai dažniausiai neapsilanko arba apsilanko kur kas rečiau nei muziejuose.

Pradėkime nuo vietos, kurioje vos už dešimt ar dvidešimt eurų galima apsirengti nuo galvos iki kojų.

Jūs visi puikiai žinote, kad italai diktuoja madas. Jie mėgsta eksperimentuoti, apsirengti ką nors netradicinio, keisto, įdomaus. Iš kur jie semiasi tų idėjų? Viskas labai paprasta – jie mėgsta knistis, ieškoti, ir derinti naujus dalykus su senais. Jūs taip pat galite pasiknaisioti močiučių spintose arba aplankyti Porta Portese turgų. Legendinis turgus Romoje atsidaro tik kartą per savaitę, sekmadieniais, nuo 7 val. ryto iki 14 val. dienos.

Porta Portese turgus prie senųjų Romos vartų susikūrė iškart po antrojo pasaulinio karo. Norintys užsidirbti pinigų ėmė čia pardavinėti namuose surastus, nereikalingus daiktus. Tai kas kokį baldą atnešdavo, tai senų sagų ar siūlų. Asortimentas vis didėjo, turgus populiarėjo ir štai, užaugo iki paties didžiausio Romos apylinkėse.

Dabar šiame turguje itin platus asortimentas: senovinės knygos, baldai, instrumentai, indai, papuošalai, drabužiai, automobilių detalės ir kita. Jame lankosi antikvaro mėgėjai, kolekcininkai, menininkai ir kiti Romos gyventojai.

Nors labiausiai šis turgus populiarus tarp taupančių ir kiekvieną centą skaičiuojančių žmonių, atvyksta čia ir tokių, kurie ieško įdomių sendaikčių ar net vertingų antikvarinių reikalų. Tik reikia nepatingėti knistis, dairytis, o tada jau ir pasiderėti.

Iškart įėjus galima matyti, kad viskas čia rūšiuojama pagal kainas – prekės už 1 eurą, prekės už 2 eurus, ir taip toliau. Už 10 eurų galima įsigyti žinomų prekės ženklų drabužių.

Avalynės kainos taip pat nesikandžioja – 2 eurai už naujų batų porą tikrai nėra labai daug. Derėtis nesinori ir papuošalų skyriuje – čia blizgučiais galima apsikarstyti už kelis eurus.

Štai, pagaliau supratau iš kur madingieji italai traukia savo išskirtinius, ryškius aksesuarus – Porta Portese turguje jų šimtai ar net tūkstančiai. Vien ko verti akinių stendai – nuo rėmelių ir stiklų spalvų iki formų – visiški meno kūriniai.

Garsiausi italų didžėjai ir muzikos prodiuseriai karts nuo karto taip pat čia apsilanko ir tarp turgaus prekių ieško įdomių įrašų. Sakoma, kad kartais čia galima sutikti ir visiems žinomų žvaigždžių.

O jeigu pavargote apsipirkinėti, užsukite į turgaus kavinę, čia galėsite pasėdėti, paklausyti gyvo dainavimo. Jausmas – kaip Palangoje.

Daugiau apie turgaus įdomybes ir kitas įdomias Romos vietas žiūrėkite laidoje Orijaus kelionės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)