Norint atvykti į šią šalį nėra jokių apribojimų, niekas neprašo neigiamo testo, niekas neliepia saviizoliuotis. Meksikoje viva la fiesta! Nors veido kaukės rekomenduojamos ir dezinfekcinis skystis naudojamas.

Taigi sveiki atvykę į Meksiką, vieną didžiausių pasaulio miestų, kuriame gyvena net 21 milijonas žmonių. Meksikas ne tik patenka į didžiausių planetos miestų dešimtuką, bet ir yra vadinamas viena pavojingiausių vietų pasaulyje. Be to, kad čia klesti gatviniai kišenvagiai, vyksta ir kur kas blogesnių dalykų. Tarkime, nuolatos vyksta ginkluoti apiplėšimai, todėl prie kai kurių parduotuvių stovi ne šiaip sau apsauginis, o labai rimtai ginkluota apsauga su tikrais automatais!

Todėl nenumokite ranka į visas tas legendas, sklindančias apie šio miesto pavojus, atvykę čia tikrai būkite labai atsargūs ir per daug neatsipalaiduokite. Na, bent jau šitame didžiuliame mieste.

Pagąsdinau, o dabar galime pereiti prie gražesnių dalykų. Visoje Meksikoje žmonės labai tiki visokiais nežemiškais, dvasiniais dalykais. Čia labai gaji šamanų, žiniuonių ir įvairių netradicinės medicinos ekspertų kultūra.

Vos tik atvykus į šitą milžinišką miestą patariama iš karto apsivalyti nuo blogio, kurį su savimi atsivežėte, kad kelionę ir meksikietiškus atradimus lydėtų vien tik sėkmė.

Kai viso to per daug neišmanai, įdomu bent akies krašteliu patikrinti, pamėginti ir pajausti. Tą nutariau iš karto ir padaryti.

Ir štai, pačiame miesto centre atliekamas apvalymas. Jeigu jauti, kad tau nesiseka, jeigu tau blogai, ateini pas indėnus ir jie tave akimirksniu apvalo. Pasirodo, žmonių, norinčių apsivalyti, yra daugiau, nei galvojau. Šalia šamanų būriuojasi eilė žmonių, todėl mane pasodino į šoną ir liepė laukti. Sakė, pakvies, kai šamanas pajus, kad jau atėjo mano eilė.

Apsižvalgęs pamačiau, kad valytis savo dvasinio užterštumo eina ir jauni, ir seni, turtingi ir nelabai pasiturintys. Statistika teigia, kad trys iš keturių meksikiečių, galinčių rinktis tarp modernios ir tradicinės medicinos, renkasi pastarąją, ir neatrodo, kad ši tauta ketintų išmirti. Pagaliau sulaikęs savo apvalymo laiko buvau nusiųstas pas vyriausiąjį specialistą, o šis ėmė aplink mane mojuoti rūkstančia šakele ir kažką kalbėti nesuprantama kalba.

O žinote, kas blogiausia... Visos šitos ceremonijos metu iš galvos neišlipo vienas įrašas internete, kurį perskaičiau. Ten buvo rašoma, kad štai tokie indėnai tikrai surenka visą meksikiečių blogąją energiją, užkeikimus. Ir žinote, ką su visu tuo padaro? Ogi neva visą tą bjaurastį jie perkelia štai tokiems naiviems turistams kaip aš.

Aš labai tikiuosi, kad įrašas internete yra tik išsigalvojimas ir kvailystė, bet šiek tiek neramu.

Tiesa, po šios procedūros teko sumokėti, nes nieko nemokamai nebūna. Net apvalymo.

O dabar, kai esu išvalytas ir visas toks tyras, metas keliauti toliau.

Kokie dar nuotykiai Orijaus laukė chaotiškame mieste, žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)