Pusryčiams nereikia jokios prabangos, sako Valensijos gyventojai, ir jie renkasi patį paprasčiausią variantą: niekuo neišskirtines gatvines užeigėles, kurios visos turi tą patį meniu. Labai panašų meniu, el muerdo populiar. Taip vadinasi tas tradiciškiausias, pats populiariausias pusryčių variantas. Išvertus iš ispanų kalbos, populiarūs pusryčiai. O kas gi tie populiarūs pusryčiai?

Kiekvieną rytą vietiniai gyventojai eina į jų pamėgtas kavinukes tam, kad suvalgytų tradicinį, didelį karštą sumuštinį.

Sumuštinius žmonės valgo visame pasaulyje, bet štai Valensijos gyventojai sako, kad patys skaniausi ir geriausi yra pas juos. Nes gaminami ir valgomi su ispaniška aistra! Vizualiai to gal ir nesimato, bet tie, kas aplanko šį miestą – tai pajaučia.

Maisto mylėtojai Valensijoje negali praleisti ir centrinio šio miesto turgaus Mercado Central, kuris vadinamas vienu didžiausiu Europoje. Aštuonių tūkstančių kvadratinių metrų erdvėje kasdien darbuojasi per keturis šimtus pardavėjų.

Na bet, kad ir koks gražus miestas bebūtų Valensija, žmonės dažniausiai čia keliauja ne tik pavalgyti, o dėl saulės ir jūros. Ir, aišku, paplūdimių. O šito gėrio Valensijoje tikrai daug.

Tie, kas atostogauja Valensijoje – turi didžiulę prabangą rinktis paplūdimį poilsiui pagal savo skonį. Pajūrio zona tęsiasi ilgus kilometrus, tiek pačiame mieste, tiek toli už jo. Todėl jeigu centriniai paplūdimiai atrodo per daug triukšmingi, ar per daug svetimų akių, kurios erzina – automobiliu ar autobusu galite pavažiuoti kiek toliau ir ten rasti kitokio stiliaus vietų.

Kurortiniai miesteliai aplink Valensiją – dar viena atskira istorija. Tai, kas man labiausiai patinka – maži kurortukai čia vienas šalia kito, tad jeigu viename nepatiko, greitai gali pereiti į kitą, o tada dar į kitą. Ir taip visą dieną keisti paplūdimius.

Kaip atrodo gražiausi Valensijos paplūdimiai ir ką Orijus rado slaptame miesto paplūdimyje – žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)