Kotoras – taip vadinamas turistų labiausiai vertinamas ir gražiausiu vadinamas miestas Juodkalnijoje. Miestas, kuris turi unikalų senamiestį ir tiesiog stulbinančiai didelę gynybinę sieną. Ne tik nuostabios architektūros ir istorijos, bet ir išpuoselėtų turizmo paslaugų Kotoras – puiki vieta poilsiautojams.

Žinoma, turistams, kuriems nebūtinos maudynės, aplankyti miestą rekomenduojama ne sezono metu, kada regiono klimatas primena vėlyvą lietuvišką pavasarį, o kaitri Balkanų saulė neatima visų jėgų. Ir išties, ne tik geri turistų įvertinimai, bet ir istorinis miesto veidas Kotorą daro viena puikiausių Adrijos jūros pakrantės vietų.

Nedidelis pakrantės miestelis Juodkalnijoje, įsikūręs Kotoro įlankoje, kadaise buvo senovės romėnų provincija. Viduramžiais svarbų komercinį centrą iki šiol juosia stora gynybinė siena. Kotoro įlanka įsiterpusi tarp dviejų didžiulių kalnų masyvų – Lovčeno nacionalinio parko ir Orjeno nacionalinio parko. Beje, gamtinis, istorinis ir kultūrinis Kotoro įlankos regionas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Pats svarbiausias ir labiausiai lankomas miestelio objektas – viena didžiausių pasaulyje, iki šių dienų išlikusi gynybinė siena. Tik viena problema – ją apžiūrinėti nėra taip jau lengva.

Prie įėjimo kabo policijos perspėjimas, kad žmogus, einantis šituo keliu, rizikuoja savo gyvybe. Taip pat čia rašoma, kad ant jūsų gali užkristi akmenys, tad saugokite savo galvas, nes jeigu užkris, niekas už jūsų gyvybę neatsako.

Akmenys ne vienintelė šios įspūdingos sienos grėsmė. Pasirodo, palei ją veisiasi gana pavojingos, žmonės puolančios gyvatės. Bet užtat koks geras jausmas aplanko užlipus į pačią sienos viršūnę, taip ir norisi šaukti: aš stiprus, aš išgyvenau!

Beje, pradėti kopti į tvirtovę rekomenduojama kuo anksčiau ryte, mat kaitrūs saulės spinduliai gali apsunkinti kelionę, o prasilenkimai siauruose takeliuose su įdienojant vis didėjančiais turistų srautais gali prailginti kelionę.

Kaip atrodo įspūdinga siena ir kokie vaizdai atsiveria nuo jos pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)