Tai keturiasdešimt svarbiausių, didžiausių ir geriausių Amerikos teatrų su pačiomis geriausiomis programomis. Nuo draminių spektaklių iki miuziklų ir komedijų. Nesvarbu kurį Brodvėjaus pasirodymą išsirinksite, visi jie bus aukščiausios klasės. Ne veltui, apsilankyti šiuose teatruose nuo neatmenamų laikų yra didžiulis prestižas.

Kiekvieną vakarą septynias dienas per savaitę šiuose teatruose vyksta pasirodymai ir salės niekuomet nebūna tuščios. Žmonės bilietus linkę pirkti iš anksto, dažnai netgi prieš pusę metų nusiperka, kad tik gautų sau vietą, nes atėję tą patį vakarą, labai dažnai išgirsite pasakymą, atsiprašome, visi bilietai parduoti.

Dėl naujesnių, labiau išreklamuotų parodymų – verda milžiniška konkurencija. Kai kurie žmonės net savo kelionės į Niujorką datą derina su Brodvėjaus pasirodymų datomis, keliauja čia tik tada, kai pavyksta gauti bilietus.

Išties Brodvėjus geras, bet brangus dalykas. Pavyzdžiui, jeigu aš viešėdamas Niujorke sugalvočiau, kad rytoj noriu nueiti į Hario Poterio miuziklą, už du bilietus turėčiau sumokėti 348 USD. Perkant paskutinę minutę, kai bilietų liko nedaug, jie yra brangesni – pats kaltas.

Norėdami apsistoti kuo arčiau teatrų, žmonės specialiai ieško viešbučių Brodvėjuje, rezervuoja labai nesigilindami, kur tas viešbutis bus, ir tada supranta, kad nuo teatrų jie gyvena labai toli. O taip yra todėl, kad Brodvėjus yra ne tik teatro gatvė. Tai pati ilgiausia Manheteno gatvė, kurios ilgis apie 20 km, o teatrai yra įsikūrę tik nedidelėje jos atkarpoje. Todėl jeigu jūs apsigyvensite Brodvėjaus gatvėje, tai visai nereiškia, kad būsite arti teatro. Įsidėmėkite tai, ir ieškodami viešbučio, labai atidžiai pasirinkite.

Bet jeigu nei vienam Brodvėjaus teatrui pinigų neturite ar nenorite skirti, aš jums turiu išeitį. „Ellen's Stardust Diner“ – tai yra populiariausia Brodvėjaus užkandinė, prie kurios visada stovi milžiniškos eilės žmonių, ir tie žmonės neturi jokio bilieto.

Žinoma šios eilės ne dėl maisto ir ne dėl gėrimų. Visa šitos užkandinės esmė – viduje pamatyti nemokamą, bet labai išskirtinį muzikinį šou, kurį jums atliks... padavėjai, barmenai ir kiti darbuotojai.

Aš nekenčiu eilių ir stengiuosi jose niekada nelaukti, nors man dažnai tenka tą daryti.
Visa laimė, kad eilė į šią užkandinę juda gana greitai. Jie labai profesionaliai sukasi, tikrai nori pasidaryti didelę apyvartą per vieną vakarą, tad eilė ištirpsta per dvidešimt minučių. O įdomiausia, kad užėjęs į vidų pamačiau daug laisvų staliukų. Taip ir nesupratau, kas čia vyksta? Toks vaizdas, kad jie specialiai formuoja eiles, kad praeiviai labiau pastebėtų užkandinę ir norėtų čia patekti.

Nors bilieto į šitą vietą nereikia, lankytojai susimoka valgydami ir gerdami. Kainos čia tikrai didesnės, negu kitose, aplinkui esančiose užkandinėse, ir patiekalų, pavyzdžiui, sumuštinių kainos prasideda nuo 21 dolerių.

O dabar prasideda geriausia dalis. Visą vakarą, be sustojimo čia dainuojamos žinomiausios pasaulyje dainos. Atmosfera nereali, net neturiu su kuo palyginti. Jokioje panašioje vietoje man dar neteko būti.

Kaip man aiškino užkandinės darbuotojai, tam, kad būtų geras, įsimintas šou – labai svarbu ir visų susirinkusių svečių reakcijos bei įsijautimas. Kuo labiau prisidedate prie dainavimo, tuo smagiau.

Šitoje užkandinėje, galima sakyti, dirba nepavykę miuziklų aktoriai, tie, kurie negavo darbo tuose didžiuosiuose teatruose. Jie ateina čia ir prašosi darbo, tačiau bet kas darbo irgi negauna, čia irgi yra atranka. Atranka vyksta labai paprastu būdu – šito baro vadovai susirenka kaip komisija ir liepia visiems kandidatams sudainuoti dvi dainas. Jeigu jie sudainuoja tinkamai, jie gauna darbą, jeigu sudainuoja nelabai gerai – darbo negauna. Žodžiu, čia dirba išties neblogi talentai.

Kaip ten bebūtų, dabar jau galiu visiems pasigirti, kad buvau Brodvėjuje ir mačiau šou, o svarbiausia – nemokamai.

Kaip atrodo šou užkandinėje ir kur ilsisi nuo šurmulio pavargę niujorkiečiai žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją