Atminkite, kad mažuose Amalfio pakrantės miesteliuose teks nemažai pasportuoti. Kai iš savo nakvynės vietos norėsite kažkur išeiti – visą laiką stačiu keliu leisitės į apačią, o kai norėsite sugrįžti – žinoma, teks kilti aukštai į kalną. Žinant, kad dažniausiai čia vyrauja gana ryškūs karščiai, galiu jums palinkėti tik sėkmės ir ištvermės. Mes lietuviai – užsispyrę ir tikslo siekiantys žmonės. Juk taip, argi ne?

Vairuoti tokiose siaurose ir išsiraizgiusiose keliuose gali tik stiprių nervų žmonės. Prasilenkti arba išmanevruoti kai kuriose situacijose atrodo gana sudėtinga, todėl jeigu pasižiūrėsite į vietinių vairuotojų veidus – pamatysite pačias įvairiausias emocijas. Nuo perkreiptų ir papiktintų minų iki siaubo ištiktų išraiškų. Kartais net ir ašarų.

Nenoriu sugadinti biznio vietos verslininkams, bet vis tik pagandinsiu ir perspėsiu jus, kad į tokius miestelius, kaip Pozitanas važiuokite apsirūpinę viskuo, kuo tik galite. Kalbu apie menkiausias smulkmenas, kurių gali prireikti. Ne dėl to, kad čia nieko negalima įsigyti. Tikrai visko yra, nes parduotuvių netrūksta, tačiau kainos jose gali išgąsdinti net ir daug ko mačiusius.

Bet net ir prabangiajame Pozitane galima sutikti tautiečių. Mūsų tauta gal ir nedidelė, bet lietuvių sutiksi visur ir visada. Man tai labai patinka – susitinki, pasisveikini, o svarbiausia pasidalini pastebėjimais apie apylinkes. Ką jūs matėte gražaus, o ką jūs matėte? Ką rekomenduojate, o ko nerekomenduojate?

Vos sutiktai lietuvių šeimynai pasakiau, kad einu ieškoti gražiųjų Pozitano paplūdimių, iškart buvau perspėtas, kad būčiau labai atsargus. Dėmesio: jeigu piniginėje nesinešiojate krūvos šlamančių, nesigulkite pirmoje pasitaikiusioje vietoje, nes prižiūrėtojai stipriai nuskausmins. Išgirdęs šį faktą nusprendžiau būti labai atsargus ir viską atidžiai patikrinti.

Nuostabaus grožio vaizdais viliojančiuose paplūdimiuose atsigulę poilsiautojai nustemba išgirdę, kiek kainuoja poilsis tokiose vietose.

Jeigu norite gulto pirmoje eilėje prie jūros teks pakloti 25 eurus už vietą. Neturite 25 eurų? Ne bėda. Jums gal pasiūlyti vietą antroje eilėje ar toliau. Tokia vietas kainuos 22 eurus 50 centų.

Negalvokite, kad į kainą įskaičiuoti visi patogumai. Tikrai ne. Jeigu norite į karštą dušą – mokėsite 1,50 Eur, jei jums tinka ir šaltas dušas – 50 centų. Rankšluostis kainuos dar 5 eurus, bet tai nėra pats brangiausias pliažas.

Netoliese radau dar brangesnį, kuriame gultai dviem kainuoja 125, o vienam asmeniui - 75 eurus.

Kaip sutaupyti paplūdimyje – kur ilsisi taupuoliai? Žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)