Jeigu norite pailsėti pigiai – rinkitės ne privačias kurortines salas, o tas, kur gyvena vietiniai maldyviečiai. Tik žinoma, prieš atvykstant reikėtų pasidaryti namų darbus – tai yra pasidomėti, kurios iš salų apskritai priima turistus. Tiesa, ne kiekviena Maldyvų sala primena rojų.

Pavyzdžiui, Maldyvų sostinė Malė – atostogoms visiškai netinkama. Nors ji pakankamai nedidelė, bet žmonių ten labai daug, namas limpa prie namo, amžinas chaosas, triukšmas ir visi kiti neatostoginiai dalykai. Tokių miestų yra ir daugiau, todėl jų venkite.

Viena iš labiausiai turizmui pritaikytų, nebrangių salų vadinasi Mafushi. Būtent čia jau daug metų atostogauti atvyksta mano senas draugas, keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius. Jis buvo pirmasis kelionių organizatorius pasiūlęs lietuviams į Maldyvus keliauti pigiai.

Šioje saloje galima pamatyti visą vietinių gyvenimą. Galbūt kai kas gali pasakyti, kad tai nėra tikrieji Maldyvai, apie kuriuos visi kalba ir kuriuos mato paveiksliuke, bet būtent čia verda tikras Maldyvų gyvenimas.

Kai Rimvydas pirmą kartą atvyko į Maldyvus – jis stengėsi apžiūrėti kuo daugiau salų, tačiau iš visų, kuriose gyvena vietiniai – labiausiai jam patiko būtent ši. Ir tiesą sakant ne tik jam vienam. Vokiečiai, rusai, skandinavai taip pat mėgsta atostogauti būtent Mafushi saloje.

„Šioje saloje man kilo mintis parodyti žmonėms, kad Maldyvus galima užkeliauti ir pigiai, kad čia galima atvykti ne tik turtingiems, turintiems kelis ar keliolika tūkstančių eurų kišenėje ir galintiems apsigyventi vandens nameliuose su viskas įskaičiuota, bet kad yra ir kita Maldyvų pusė. Tai yra vietiniai Maldyvai, kurie turizmą pradėjo 2009 metais“, - pasakojo R. Širvinskas-Makalius.

Kad Mafushis tikrai plėsis ir didės – akivaizdžiai matosi vos tik išlipus šioje saloje. Visur kažką stato, remontuoja, įrenginėja. Rimvydas tam turi paprastą paaiškinimą: kiekvienais metais Maldyvuose sparčiai daugėja ekonominių turistų. Tų, kurie nori pailsėti kuo pigiau.

Tokios vietinių žmonių salos yra išsigelbėjimas tiems turistams, kurie nekenčia ramių, pasyvių atostogų be veiklos. Dauguma turistų iš nedidukės Mafushi prieplaukos kiekvieną dieną, kur nors plaukia, o vakarais sugrįžta atgal.

„Tipinės atostogos vietinėje saloje yra gerokai aktyvesnės, negu privačioje. Tai taip turbūt ir atsirenka keliautojai, kokią salą jiems pasirinkti. Tie, kurie nori daugiau pamatyti, nori daugiau vandens pramogų renkasi šitą vietinę Mafuši salą, iš kurios kiekvieną dieną yra galimybė keliauti į kažkokią ekskursiją“, - pasakojo jau kelis mėnesius Maldyvuose viešintis Rimvydas.

Tiesa, į šią valstybę neapsimoka imti eurų. Reikia turėti amerikietiškų dolerių arba bankomate išsiimti vietinių rufijų. Pasirodo, maldyviečiams euras ir doleris yra kaip vienas ir tas pats. Jie nepripažįsta fakto, kad euras vertingesnis (15 rufijų yra 1 doleris, o apie 20 rufijų yra 1 euras).

Labiausiai turistams tokiose vietinių salose patinka nedidelė nakvynės kaina. Pigiausias variantas – įsiprašyti pas ką nors į namus, pavyzdžiui, išsinuomoti sau kambarį ar lovą. Tačiau ir viešbučiai bei svečių namai įkandami net ir labai taupantiems. Štai svečių namuose „Summer villa“ nakvynės kaina asmeniui su pusryčiais ir vakariene svyruoja nuo 25 iki 30 eurų.

Kitas, trigubai brangesnis variantas – užsisakyti kambarį didžiuliuose viešbučiuose, tiesiai ant jūros kranto. Viena naktis dviem asmenims su pusryčiais čia kainuoja apie 150 eurų.

Kaip atrodo ekonominis poilsis ir pramogos Maldyvuose žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)