Profesorė tvirtina, jog ketvirtį pajamų, uždirbtų iš turizmo per praėjusius metus, sudaro vietinis turizmas, o dar ketvirtadalį šių pajamų sudaro vietinių keliautojų turizmas.

Kaip pažymi A. Mačerinskienė, dažnai mes, planuodami artimiausio savaitgalio kelionę ar lankytiną objektą Lietuvoje, neturime minčių, kurį objektą pasirinkus. Tokiu atveju į pagalbą gali ateiti, pavyzdžiui, turizmą skatinantis pažintinis interneto puslapis – www.lithuania.travel.

Po didžiųjų metų švenčių norintiems aktyvesnio poilsio A. Mačerinskienė rekomenduoja pasiruošti tam, jog oras tokiu metų laiku dažniausiai yra neprognozuojamas, tačiau mažesnių miestelių aplankymas, pasivaikščiojimas jų centrinėmis gatvėmis, kavos paskanavimas vietinėje kavinėje ir nakvynė viešbutyje gali būti artimiausio savaitgalio aktyvaus poilsio galimybė.

Daugiau gamtos trokštantiems profesorė tvirtina, jog mūsų šalyje ypač verti dėmesio nacionaliniai bei regioniniai parkai. Naglių takas, Aukštumalos pelkės pažintinis takas, Mūšos tyrelio, Varnikų takas, Šauklių, Čepkelių raisto, Riedulių pažintinis takas ar apžvalgos taškai nuo Sudargo, Seredžiaus, Medvėgalio, Ladakalnio ar Rambyno kalno – populiarūs ir kiekvienam pasiekiami objektai, su tinkama apranga malonūs ir garantuojantys įspūdžius bet kuriuo metų laiku.

Žiema Lietuvoje

Vandens ir stichinių pramogų mylėtojams – žygis baidarėmis Žvelsos upe, kurioje vasarą nebūna vandens. Tiesa, profesorė su šypsena tvirtina, jog šis ekstremalus žygis baidarėmis tinkamesnis jau baidarių pramogas išbandžiusiems – plaukiant šia upe, tikėtini staigūs nuolydžiai, kurie ekstremalaus poilsio gerbėjams suteiks nemažai adrenalino. Patyrus tokį ekstremalų žygį, o vėliau pasinaudojus vietine kaimo turizmo paslauga, išsikaitinus pirtyje ir pavakarieniavus kastinio – savaitgalio įspūdžiai bus tikrai ryškūs.

Pašnekovė tvirtina, jog sausio bei vasario mėnesiais kaimo turizmo sodybose bei dvaruose nakvynės kainos yra mažiausios – nuo 36 iki 60 eurų dviem žmonėms. Verta įsidėmėti, jog šv. Valentino dienos nakvynės kainos – kur kas aukštesnės.

Edukacinės ekskursijos Lietuvoje taip pat nėra brangios – vyrauja nuo 3 iki 7 eurų, bet profesionalų suteikiama paslauga gali palikti neišdildomus įspūdžius.

Žiema Lietuvoje

Trokštantiems ramesnio poilsio ir nenorintiems avantiūrų prastesniu oru profesorė savaitgalio poilsiui rekomenduoja nuvykti į Druskininkus ar Birštoną ir pasimėgauti įvairiomis ten siūlomomis poilsio, grožio ir sveikatinimo procedūromis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)