Australė Diana Koski ir jos vyras Johnas Nettletonas su 34 metų Vidu susidūrė praėjusią savaitę savo atostogų šalies sostinėje Pnompenyje metu.

Vidas, kuris, manoma, yra benamis ir bedarbis, gimė su augliu, kuris išaugo taip, kad dabar kabo žemiau jo smakro visiškai uždengdamas dešinę jo veido pusę.

„Jis tiesiog praėjo pro mus gatvėje netoli mūsų viešbučio ir šis vaizdas užklupo mus netikėtai. Pasakiau vyrui, kad turime padėti šiam vyrui“, – „Daily Mail Australia“ laikraščiui pasakojo ponia Koski.

„Pradėjau su juo kalbėti, bet buvo sunku, nes jis nekalbėjo angliškai. Keli vietos žmonės, kuriuos prieš tai matėme jį vejant šalin, atėjo padėti mums susikalbėti. Pasakiau, kad norėčiau jam padėti“, – pasakoja ji.

Vidas nuėjo kartu su pora nuėjo į viešbutį „Monsoon Boutique Hotel“, kuriame australai buvo apsistoję, kur vadybininkas, Chanas Southunas, padėjo jiems išsiaiškinti, kaip jie galėtų šiam vyrui padėti.

„Kad ir kur eičiau su Vidu, jis ėjo septynių žingsnių atstumu už manęs. Vietiniai bandydavo jį nuvyti šalin. Kai kurie vietiniai bandė jį sulaikyti, kad neitų paskui mus į viešbutį. Jis neprašo išmaldos, jis tiesiog vaikšto gatvėmis. Įsivaizduoju, kad jo gyvenimas yra pakankamai sunkus“, – pasakoja moteris.

Pora gavo leidimą iš Vido gimtojo kaimelio vado padaryti jam operaciją, jeigu sugebės ją suorganizuoti.

„Vidas nekalbėjo apie šeimą ar apie tai, ar turi kur gyventi. Greičiausiai jis neturi tėvų, jeigu turėjome gauti leidimą iš kaimelio vado“, – sako ponia Koski.

„Kai paklausiau, ar jis nori atsikratyti šito auglio, jis iškart atsakė „taip“. Nežinau, ar jam būtų baisu vykti į kitą šalį. Pasakiau, kad padarysime viską, ką galime, bet tai gali užtrukti mėnesius. Jis turi neprastą humoro jausmą. Jis pasakė, kad po to, kai jam pašalins auglį, galbūt juo pradės domėtis merginos“,– pasakoja moteris.

Nors Vidas dėl auglio savo dešiniąja akimi nieko nemato, jo nosis ir kita akis leidžia jam kvėpuoti ir vaikščioti be niekieno pagalbos.

„Jis pasakė, kad auglys jam nesukelia galvos skausmų ir jis negalvoja, kad auglys yra sunkus, bet jis neturi su kuo palyginti“, – pasakoja ponia Koski.

Pora patalpino Vido nuotrauką feisbuke iškart po to, kai jį sutiko, klausdami, ar kas nors žino plastikos chirurgą ar kitokį būdą padėti šiam žmogui.

Su jais netrukus susisiekė Perto verslininkas, kuris dabar koordinuoja veiksmus su gerai vertinamu pažįstamu plastikos chirurgu iš Singapūro.

Pora laukia, kol jiems bus atsiųsti Vido medicininiai išrašai, kuriuos jie išsiųs chirurgui, kad šis nuspręstų, ar operacija apskritai yra išeitis.

Jeigu operacija yra įmanoma ir chirurgas sutiks ją padaryti, ponia Koski žada pasirūpinti, kad Vidas gautų vizą, pasą ir lėktuvo bilietus.