Ričardas domisi Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų istorija, kultūra, žvejyba bei sportu. Savo vaizdo įrašuose jis aprodo gimtuosius Kulius, taip pat apžvelgia Telšius, Plungę, Platelius, Salantus, Karteną, lanko jų žinomiausias vietas ir tikrų tikriausia žemaičių kalba pasakoja miestelių istoriją.

„Lankomės miesteliuose, kuriuos patys puikiai pažįstame, o įdomių faktų apie juos randame internete. Pradėjome, aišku, nuo Kulių, nes aš ir daugelis kitų šio projekto kūrėjų esame kilę iš čia. Na, o apkeliavę Žemaitiją galbūt imsimės ir kitų regionų“, – pasakoja Ričardas.

Dešimtis tūkstančių peržiūrų „Youtube“ kanale sulaukiančias miestelių apžvalgas jau nuo ateinančios savaitės kiekvieną penktadienį, 22 val., galės gali pamatyti ir Delfi TV žiūrovai.

„Vietiniai tikrai labai vertina šiuos mūsų filmukus ir džiaugiasi, kad apie jų miestelius kalbame, pristatome visai Lietuvai. Aišku, kartais sulaukiame komentarų, kad ne visi supranta, ką aš žemaitiškai kalbu, bet vis tiek žiūri, nes įdomių vietų parodome. Žmonės rašo, kviečia, aplankyti ir jų gimtuosius miestelius, todėl ateity, manau, teks ne tik po Žemaitiją keliauti“, – tolimesniais planais dalijasi laidos „Ar tu ją matei?“ kūrėjas.

Nors Ričardas dažnai nekeliauja, Žemaitiją pažįsta kaip savo penkis pirštus, o vietinius vadina nieko nebijančiais ir labai nuoširdžiais. „Mažuose miestuose vietiniai nėra pratę matyti filmavimo komandų ir technikos, todėl žmonės dažnai susidomi, ką čia darome jų mieste. Kartą vienas vyras manė, kad ne kamerą, o trikojį pastatėme jų miestelyje.“

Prieš daugiau nei 10 metų vaizdo tinklaraštininko amato paragavęs Ričardas, „Youtube“ kanale geriau žinomas pravarde Guzas, su draugais filmuodavo linksmus vaizdus, kurie sulaukdavo didelio populiarumo. Vėliau vieni įniko į savus darbus, kiti išvažiavo į užsienį, bet prieš metus vyras prisiminė seną pomėgį. Tik ši kartą viską daro kur kas profesionaliau, ne vien dėl smagumo – dabar jis visai Lietuvai nori parodyti, kokia graži yra Žemaitija.

Laidą „Ar tu ją matei?“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį, 22 val., per Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)