„Projektas EDEN Europos Sąjungoje įgyvendinamas jau ketvirtus metus, o Lietuva šiame projekte dalyvauja trečius metus iš eilės. Projekto iniciatorė Europos Komisija kiekvienais metais skelbia konkurso temą ir visos projekte dalyvaujančios šalys pristato Europai patraukliausius tų metų temą atitinkančius turizmo traukos objektus. Šiais metais dėmesys buvo skirtas vandens turizmui “, - kalbėjo Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos l. e. p. direktorius Juozas Raguckas. – Lietuva yra maža šalis, tačiau tokie tarptautinės reikšmės konkursai leidžia mums pristatyti didelius Lietuvos gamtos turtus, konkurencingus turizmo produktus ir paslaugas, padeda garsinti mūsų šalies vardą.“

2010 metų patraukliausia vandens turizmo vietove Lietuvoje buvo pripažintas Zarasų kraštas. Zarasų rajono turizmo informacijos centras kartu su Gražutės ir Sartų regioninių parkų direkcijomis laimėjo šį konkursą pristatę projektą „Zarasų kraštas – dangaus kraštas žemėje“. Šiais metais buvo siekiama įvertinti tas vandens turizmo vietoves, kur vandens turizmo pramogos ir paslaugos yra teikiamos tausojant natūralią gamtą, infrastuktūra yra patogi atvykstantiems turistams, o pati vietovė išsiskiria savo gamtovaizdžiu.

Nedaug Zarasų rajono turizmo informacijos centrui nusileido ir II - ąją vietą pelnęs Lazdijų raj. savivaldybės administracijos ir Lazdijų turizmo informacijos centro konkursui pristatytas projektas „Nacionalinė vandens turizmo trasa Pietų Dzūkijoje Ančios ežeru, Baltosios Ančios upe iki Nemuno“. Trečioji vieta atiteko Dubysos regioninio parko direkcijos pateiktam projektui „Dubysa – vandens turizmo ir darnios plėtros santarvė“. Ketvirtąja vieta įvertintas Utenos turizmo informacijos centro pateiktas projektas „Gražuolio Alaušo ežero spalvos“. Geriausių penketuką užbaigė Krekenavos regioninio parko projektas „Kelionė Nevėžiu ir jo pakrantėmis“.

Iš viso dėl patraukliausios titulo varžėsi net 17 vandens turizmo paslaugas ir pramogas siūlančių vietovių. Paraiškas konkursui pateikė dalyviai iš Lazdijų, Širvintų, Kauno, Anykščių, Jurbarko, Ukmergės, Utenos, Zarasų, Alytaus, Krekenavos, Alytaus, Gargždų, Ignalinos, Biržų, Raseinių, Varėnos ir Šakių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją