Portas įsikūręs šiaurinėje šalies dalyje, prie Duero upės. Ji dalina miestą į dvi dalis. Istorinis Porto centras nuo 1996 m. įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Jis žavi viduramžių bažnyčiomis, akmenimis grįstomis gatvelėmis, gražiomis aikštėmis, stačiais laiptais ir įspūdingais pastatais šalia upės.

Čia atsirado porto vynas – portveinas, tad vyno mėgėjams šiame mieste apsilankyti tiesiog privalu.

Pastaraisiais metais čia vyksta kažkas panašaus į kultūrinį renesansą – atsidaro naujos galerijos, restoranai ir krautuvėlės, o miestas nuo pernai ėmėsi atskleisti savo „jaunatvišką, kosmopolitišką“ pusę.

Verta apsilankyti naujai atsidariusiame Pasaulio atradimų muziejuje ir teminiame parke. Čia lankytojai gali įsijausti į senovės portugalų tyrinėtojų vaidmenį – organizuojami plaukiojimai laivais, atkuriant jų epines keliones į Pietų Ameriką, Afriką ir Aziją.

Rekomenduojame apsistoti naujame jaukiame viešbutuke „1872 River House“, kuris yra įsikūręs istoriniame Ribeiros rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)