Vietas šiam skrydžiui galima rezervuoti bendrovės interneto svetainėje arba naudojantis „Wizz Air“ mobiliąja programėle. Bilietų kaina prasideda nuo 9,99 Eur*, įskaitant rankinį bagažą, kurio matmenys neviršija 40 x 30 x 20 cm.

„Siekdamos išplėsti skrydžių iš Palangos oro uosto geografiją, Klaipėdos apskrities savivaldybės ne vienerius metus aktyviai ir vieningai dirbo. Džiugu, kad šis įdirbis duoda rezultatų – Palangos ir viso pajūrio regiono pasiekiamumas oro keliu didėja. Šiandien atidaromas naujas tiesioginis skrydis į Vokietiją, Dortmundą, yra ilgai laukta ir labai svarbi žinia tiek turizmo, tiek verslo atstovams. Neabejoju, kad ši oro kryptis bus populiari, pasitarnaus Klaipėdos regiono gyventojams, taip pat padės didinti Klaipėdos regiono žinomumą Vokietijoje“, – sako Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

„Į naujos jungties startą žvelgiame kaip į galimybę stiprinti abiejų valstybių ryšį, maršrutas padidins turistų srautą Vakarų Lietuvoje, taip pat palengvins galimybes mūsų šalies keleiviams pasiekti dar vieną populiarų miestą Europoje. Svarbu suprasti, kad mūsų verslininkams šis oro tiltas suteiks progą pritraukti investicijas iš Vokietijos regiono, kuris sukuria daugiau nei penktadalį didžiausios Europos ekonomikos bendrojo vidaus produkto“, – teigia Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas.

Aštuntas pagal dydį Vokietijos miestas Dortmundas laikomas kupinu kontrastų. Ilga ir turtinga jo istorija tęsiasi per 1100 metų ir pristato lankytojams daugybę vietų, kurias verta pamatyti: pradedant istoriniais paminklais, tokiais kaip senoji pilies salė „Altes Stadhaus“, romėniško stiliaus bažnyčiomis, pavyzdžiui, „Reinoldikirche“, ar Antrojo pasaulinio karo palikimais, kaip miesto centras buvo beveik 98 proc. sugriautas – Dortmundas pasižymi išskirtiniu architektūriniu kraštovaizdžiu. Įsikūręs Europos centre, miestas yra vertas dėmesio visų, kuriuos žavi pramonės ir senovės derinys.

„Vokietija yra ne tik viena iš Klaipėdos regionui svarbiausių tikslinių atvykstamojo turizmo rinkų, bet ir viena prioritetinių tiesioginių užsienio investicijų bei verslo vystymo krypčių. Jau ne vienerius metus trunkantis sėkmingas Klaipėdos apskrities savivaldybių bendradarbiavimas džiugina įkvepiančiais bendro darbo rezultatais, kurie tampa svariu pagrindu stabiliam miesto ir regiono augimui.

Neabejotinai ši tiesioginė kryptis turės teigiamos įtakos naujiems vokiečių turistų srautams jau šiemet“, – sako asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pirmieji „Wizz Air“ skrydžiai iš Palangos prasidėjo 2016 m. sujungiant Lietuvos „vasaros sostinę“ su Lutonu Londone. Per visą laikotarpį bendrovė iš ir į Palangą iš viso pervežė daugiau nei 200 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)