Nuo kovo 20 dienos dviem savaitiniais skrydžiais – pirmadienį ir penktadienį – Vilnius sujungiamas su Jerevanu, praneša „Reuters“.

Vietas šiam skrydžiui jau galima rezervuoti bendrovės interneto svetainėje. Bilietų kaina prasideda nuo 24,99 Eur, įskaitant rankinį bagažą, kurio matmenys neviršija 40 x 30 x 20 cm.

Armėnija – maža šalis su didinga istorija, šalis, kupina paslaptingų legendų: po tvano žmonijos tėvas Nojus pasodino pirmą vynuogienojų prie biblinio kalno Ararato. Armėnija – pirmoji pasaulyje krikščioniška valstybė ir viena seniausių Žemėje, todėl šią šalį neretai vadina muziejumi po atviru dangumi.

Jerevanas – vienas seniausių pasaulio miestų – taip pavadintas pagal tvirtovę, kurią liepė pastatyti valdovas, siekdamas apsisaugoti nuo turkų ir iraniečių karių puldinėjimų.

Šiuo metu Jerevanas – didžiulis pramoninis miestas, kuriame gyvena apie 1,2 mln. žmonių. Tai mokslo, kultūros ir švietimo miestas, didžiausias Armėnijos kultūrinis ir ekonominis centras, su galybe muziejų, bibliotekų, meno galerijų ir teatrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)