Septintą kartą vykstanti kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR per savo gyvavimo laiką tapo didžiausiu turizmo renginiu Baltijos šalyse. Praėjusiais metais parodoje apsilankė 33 000 lankytojų.

LR ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius pažymėjo, kad 2018 metai buvo ypatingi geri Lietuvos turizmui. „Lietuvą praėjusiais metais aplankė tiek žmonių, kiek šiuo metu gyvena mūsų šalyje, tikimės, kad ateis toks laikas, kai turistų sulauksime tiek, kiek pasaulyje gyvena lietuvių“, – sakė Virginijus Sinkevičius.

Parodos organizatoriai teigia, kad šiais metais parodoje kaip niekada gausu originalaus turinio, įdomiausių kelionių istorijų ir naudingų patarimų. DELFI pabandė tuo įsitikti ir pasivaikščiojo po parodą, kurioje ne tik gausu įvairių kelionių pasiūlymų, bet ir pramogų.

Potyrių turizmo idėja šių metų parodoje ADVENTUR išsiskleidė trijose „Litexpo“ salėse. Didžiausioje, 5-toje salėje po vienu stogu susibūrė visi didžiausi Lietuvos kelionių organizatoriai, agentūros, oro linijų bendrovės. Spalvinguose stenduose pristatom pasiūlymus specialiomis kainomis, čia taip pat vyksta laimės valandos, kurių metu galima laimėti nuolaidas kelionių pasiūlymams ar momentinius prizus.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ parodos lankytojams šiemet parengė išskirtinių pasiūlymų rinkinį – „Keliautojo pasą“. Šiemet jį sudaro daugiau nei 200 skirtingų pasiūlymų, galiojančių tik šį savaitgalį vykstančios parodos metu.

„Lankytojams pateiksime specialių pasiūlymų ir kitoms kelionėms, neįtrauktoms į keliautojo pasą. Mūsų stende jie taip pat galės pabendrauti su lietuvių širdis jau užkariavusių šalių atstovais ir visą dominančią informaciją apie šalį gauti iš pirmų lūpų – mūsų partnerių iš Turkijos, Madeiros, Tuniso, Tenerifės, Dubajaus, Egipto ir kitų lankomų kurortų“, – sako viešųjų ryšių ir rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

Kelionių organizatorius „Kidy Tour“ šiemet į „Adventur“ parodą pakvietė 15 viešbučių atstovų iš Turkijos ir Egipto, kurie besidomintiems galės suteikti visą rūpimą informaciją iš pirmų lūpų. Parodoje dalyvauja ir penkių žvaigždučių suaugusiems skirto viešbučio „The Raga Side“ vadovas Yasin Tuzel.

Neseniai – 2018 m. birželį – atidarytas viešbutis yra išskirtinis savo koncepcija – jame gali registruotis tik svečiai nuo 16 metų. „The Raga Side“ viskas apgalvota ir pritaikyta būtent suaugusiųjų poilsiui. Pasirodo, tai vienintelis viešbutis Turkijoje su Ultra viskas įskaičiuota ir Fine Dining paslauga, kai restorane svečiai aptarnaujami prie staliukų, galima ne tik rinktis iš pateikto meniu, bet ir išreikšti pageidavimus, kaip maistas turėtų būti pagamintas ir patiektas.

Viena ryškiausių šių metų naujovių Lietuvos turizmo padangėje, tai kelionių organizatoriaus „Itaka Lietuva“ pristatyta itin egzotiška ir išskirtinę Bė sala, kuri priklauso Madagaskarui. Nuo šių metų pavasario iš Vilniaus oro uosto bus vykdomi tiesioginiai skrydžiai į šią salą. Ši kryptis bus pristatoma ir specialiame parodos renginyje.

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ parodoje siūlo įsigyti bilietų įvairiomis kryptimis. Specialios kainos taikomos skrydžių bilietams iš Vilniaus į Amsterdamą, Berlyną, Miuncheną, Paryžių, Taliną ir Rygą.

Pasiūlymų išties daugybė, todėl išsirinkti nėra lengva. Siūlome prieš įsigyjant kelionę aplankyti visus parodoje esančius stendus, palyginti kainas, pasiūlymus ir tik tuomet atverti piniginę.

Daugiau nei šimtas renginių ir patyrimų

Per tris parodos dienas bus surengta daugiau nei 100 renginių. Parodos renginiams atverta nauja parodos erdvė „Fanų zona“. Visą savaitgalį lankytojų čia laukia susitikimai su įdomiais keliautojais, jie išgirs netradicinių pasakojimų apie ekstremalias, solo, nuotykių keliones, tolimus žygius pėsčiomis bei neįkainojamų patarimų, kaip kelionėje sutaupyti, kaip savarankiškai pasiruošti tolimoms kelionėms į egzotines šalis ar ekspediciniam turizmui.

Pirmą kartą į parodą atvykęs keliautojas Jokūbas Laukaitis, kuris taip pat fanų zonoje dalijosi savo nuotykių patirtimi, į parodą atvyko pirmą kartą. Vaikinas teigė nesitikėjęs, kad renginys suburia tiek daug lietuvių, kurie domisi kelionėmis.

Parodos naujiena – Vaikų erdvė, kurioje mažiesiems parodos lankytojams organizuojama interaktyvi, įdomi ir uždeganti veikla. Šią erdvę galite rasti tarp 3 ir 4 salės.

3 salėje susibūrę visi Lietuvos miestai, kurie pasitelkė įvairias interaktyvias priemones ir mėgina pelnyti turistų dėmesį. Šioje salėje lankytojų laukia virtualios kelionės, fototeleportacijos, magiški iliuzionisto Mantas Wizard triukai, masažai ir gydomosios procedūros, nesustojantis laimės ratas, žaidimai be pralaimėjimų ir daug kitų interaktyvių pramogų.


4 salėje susirinkę visi aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kurioje sau pasiūlymus ras oreivystės, alpinizmo, vandens sporto ir kito aktyvaus laisvalaikio gerbėjai. Šioje salėje sudominti mėgina ir užsienio šalių atstovai, šiemet net iš 18 užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Čekijos, Danijos, Egipto, Gruzijos Kinijos, Kipro, Kroatijos, Kubos, Lenkijos, Nepalo, Slovakijos, Šri Lankos, Švedijos, Turkijos, Vietnamo.

Prie Indonezijos stendo, kuriame buvo dalijami nemokami karštieji patiekalai, nusidriekė ilgos smalsuolių eilės. Žmonės neatsispyrė pagundai paragauti egzotiškų patiekalų.

Paroda ADVENTUR 2019 vyks sausio 25-27 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)