Daugiausiai keliaujančiųjų – į šiltųjų kraštų kurortus.

„Tai tikrai nereiškia, kad lietuviai ėmė mažiau gerbti anapilin išėjusiuosius, tiesiog mūsų šalies gyventojams yra palankios aplinkybės paskutinę spalio arba pirmąją lapkričio savaitę praleisti ne Lietuvoje: nedarbo diena dažnai ilgina savaitgalį, savaitę trunka ir moksleivių rudens atostogos, – sako verslo kelionių agentūros „BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis. – Mūsų duomenimis, per šių metų šventes, palyginti su pernykštėmis, keliaujančiųjų bus maždaug du kartus daugiau, iš jų ketvirtadalis - moksleivių atostogų laikotarpiu“.

Daugiausia keliaujama į Egiptą, Turkiją, Kanarų salas.

Vilniaus oro uosto duomenimis, praėjusiais metais per lapkričio šventes keliautojų į Romą išaugo 2,5 karto, į Barseloną - 3 kartus, į Milaną - 4 kartus palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2010 m. Pernai šiomis dienomis rekordinis srautas buvo užfiksuotas į Milaną (7333 keleiviai), į Barseloną (4675) ir į Romą (5740).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)