„Šį šeštadienį Lietuvoje švenčiame Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną. Nusprendėme, kad šį kartą ne tik susirinksime ant jau tradicija tapusio „mezgimo suolelio“, bet ir padarysime šį tą originalaus – papuošime sostinę Miesto mezginiais. Ši gatvės meno rūšis dar labai nauja, ji prasidėjo tik 2005 metais, bet jau išplito visame pasaulyje ir džiugina ne vieno praeivio akį, tačiau Lietuvoje tai dar naujovė“, – sakė „Mezgimo zonos“ savininkė Sonata Eidikienė.

Po diskusijų, kokią Vilniaus vietą papuošti, buvo pasirinktas Vilniaus centre esanti ir daugelio pamėgta V. Kudirkos aikštė. Čia šeštadienį nuo 11 val. kviečiamos mezgėjos su savo rankdarbiais ir papuošimui skirtais mezginiais. Norinčios ramiai pabendrauti galės įsitaisyti ant „mezgimo suolelio“, o kitos kviečiamos dalyvauti puošiant skvere augantį medį.

Pasaulinė mezgimo viešumoje diena Lietuvoje minima jau trečius metus iš eilės, sutapus datoms, ji sėkmingai įsilieja į Vilniuje vykstančios kultūros nakties „Tebūnie naktis“ programą, todėl šią dieną nuo 17 val. „Mezgimo zonoje“ vyksta nemokamos pamokėlės (tereikia turėti savo reikmenis arba juos įsigyti parduotuvėje).

Mezgėjos (-jai) su savo mezginiais birželio 16 d. kviečiamos rinktis ne tik V. Kudirkos aikštėje, bet ir kitose vietose, ir tuo metu, kai joms patogiausia viešumoje megzti savarankiškai. Visos viešumoje mezgusios, nusifotografavusios ir atsiuntusios nuotrauką mezgėjos galės dalyvauti „Mezgimo zonos“ konkurse. Išsami renginio programa.

Kaip pastebėjo iniciatyvos pradininkė S. Eidikienė, Pasaulinės mezgimo viešumoje dienos minėjimas sulaukia vis didesnio mezgėjų susidomėjimo ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Šiais metais šventė vyko Zarasuose, Kaune ir Ukmergėje. Taip pat daugėja ir kitų su mezgimu ar mezginiais viešumoje susijusių iniciatyvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)