Pasaulio žiniasklaidą apskriejusias nuotraukas apžiūrėti galės visi atvykusieji į Vilnių – jos eksponuojamos oro uosto atvykimo koridoriuose.

Paroda „Būti paukščiu Lietuvoje“ – pirmoji menininko Karolio Janulio paroda, surengta mūsų šalyje. Joje eksponuojamos tiek naujos, tiek apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose pelniusios nuotraukos.

Bepilote robotine skraidykle (dronu) užfiksuoti vaizdai per metus apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą – su savo skaitytojais Lietuvos nuotraukomis dalijosi „BBC“, „The Telegraph“ „Daily Mail“, „American Photo“ ir kt.

„Stengiamės kuo efektyviau išnaudoti turimas erdves – ilgi Vilniaus oro uosto koridoriai leidžia mums čia rengti meno parodas ir suteikti keleiviams daugiau teigiamų emocijų. Karolio nuotraukos ne tik pagyvins patalpas, bet ir reprezentuos Lietuvą bei leis į Vilnių atvykusiems dar kartą patirti skrydžio aukščio jausmą žvelgiant į mūsų šalį iš viršaus,“ – teigė Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

Parodos atidarymo metu menininkas Karolis Janulis pasakojo, kad 2012 m. Vilniuje jis mėgavosi vienu pirmųjų skrydžių, nuo kurių ir pradėjo fotografuoti tuo pačiu kampu, kaip kad daro dabar. Šešėlių žaismą, miesto abstrakcijas ir miniatiūras jis stebėjo iš karšto oro baliono.

„Tada kilome iš Vingio parko, o vėjas mus nupūtė Vilniaus oro uosto link. Tuo metu kaip tik nebuvo skrydžių, tad mums leista praskristi tiesiai virš jo. Pavyko padaryti įdomią nuotraukų seriją, taip pat užfiksuoti kelis oro uosto kadrus. Dabar jau galima teigti, kad tas skrydis buvo lyg tam tikras įkvėpimas, pradėjęs formuoti mano individualų matymo kampą, stilių, kuris praėjus keliems metams išsigrynino ir išaugo iki projekto – būti paukščiu,“ – sakė K. Janulis.

Paroda „Būti paukščiu Lietuvoje“ Vilniaus oro uoste atidaryta prieš prasidedant kasmetinei tarptautinės oro uostų tarybos („ACI Europe“) renginiui „ACI Europe‘s Regional Airports‘ Conference and Exhibition“. Gegužės 11-13 d. jis į Lietuvos sostinę sutrauks daugiau nei 250 dalyvių iš Europos ir ne tik jos regioninių oro uostų. Renginys, kuriame bus diskutuojama apie iššūkius, su kuriais susiduria regioniniai oro uostai, Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą.