Šventinės ugnys ir ryškios spalvos, Turijos upė ir Viduržemio jūros pakrantė sukuria nepakartojamą vieno didžiausių Ispanijos miestų paveikslą.

Amžių glūdumoje

Valensijos žemės alsuoja senove. Romėnai įkūrė čia gyvenvietę dar antrajame amžiuje prieš mūsų erą. Nuo 711 metų Valensija buvo arabų Ispanijos dalis, ir 500 musulmonų valdymo metų, žinoma, paliko pėdsakus istorijoje ir miesto sienose. Nuo XV amžiaus prasideda naujas Valensijos kaip didžiausio Viduržemio regiono prekybos centro klestėjimo metas. Nuo tų laikų Valensijos žemėmis nusidriekia įvairiaspalvis skirtingų kultūrų audeklas.

Grožis ir mokslas

Viduramžių žavesys Valensijoje originaliai dera su šiuolaikine architektūra. Senoviniai tvirtovės vartai, išlikę skirtingose miesto dalyse, kaip ir prieš šimtmečius yra miesto vizitinė kortelė. Neatsitiktinai Serranos bokšte yra miesto istorijos muziejus. Greitai jį rasite eidami senąja Turijos vaga. Dabar jos vaga perkelta už miesto, o toje vietoje, kur anksčiau tekėjo upė, įkurtas didžiulis puikus septynių kilometrų parkas. Šiuo metu Turijos sodai su tūkstančiais žiedų ir galybe fontanų – mėgstama miestelėnų ir turistų poilsio vieta.

Būtinai nueikite į vietinį Bioparką – naujos kartos zoologijos sodą, tiksliai kopijuojantį Afrikos ir pietryčių Azijos gamtines zonas ir galintį pasigirti apie 250 rūšių gyvūnų.

Greitai apžiūrėti parko nepavyks. Nustokite žvilgčioti į laikrodį ir tiesiog stebėkite. Įvertinsite užmojus: tai tikra mokslo ir gamtos šventovė. Pietinėje Turijos sodų dalyje – unikalus Menų ir mokslo miestas, futuristinis mokslo ir pramogų kompleksas su gigantišku planetariumu, kinoteatru, princo Filipo Mokslo muziejumi, okeanografine ekspozicija, skulptūrų alėja ir Menų rūmais.

Gotika ir parduotuvės

Jei jums labiau patinka tylios senovinės gatvelės, keliaukite pasivaikščioti populiariu tarp turistų Gotikiniu miestu. Būtent čia – viduramžiški namukai ir žymūs architektūros paminklai.

Valensijos širdis – XIV amžiaus katedra su varpine, pastatyta arabų valdymo epochos centrinės mečetės vietoje. Legendos byloja, kad būtent šioje vietoje saugoma šventoji Gralio taurė.

Apskritai Valensija – šventovių miestas. Jų čia neįmanoma gausybė, senų ir naujų. Tarp jų galima pamatyti net ir vienuolynus. Tiesiog miesto centre rasite XIII amžiaus karmelitų vienuolyną.

Neabejotina garsenybė, apie kurią išgirsite iš kiekvieno čia pabuvojusio turisto, yra senovinis Valensijos dengtas turgus, vienas didžiausių Europoje. Jo pastatas gausiai išpuoštas, kupolas pastatytas iš stiklo ir metalo. Čia galima įsigyti visų vietinių tradicinių prekių, amatininkų dirbinių ir suvenyrų, jūros gėrybių, vaisių, daržovių, drabužių ir visokio kitokio gėrio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją