Kokia gi ta šalis, palikusi neišdildomą įspūdį? Galbūt didžiuosius keliautojus nuvilsiu pasakydama, jog tai – Turkija. Galbūt sakysite, jog kas antras ar trečias lietuvis yra pabuvojęs joje! Atsakysiu, na ir kas? Juk kiekvienas turime savo patirties bei žinių bagažą, tad pagal jį ir suvokiame, kuo aplankytoji šalis mus žavi, praturtina, nustebina.

Mane labiausiai sužavėjo ir nustebino Turkijos gamta. Tiksliau užbūrė nenusakomo aukščio, formų bei spalvų kalnai. Mūsų, lietuvių akis vienoki ar kitokių reljefo nelygumai daugiau džiugina Žemaitijos regione, o štai vakarų Turkijoje, apie Bodrumą, Antaliją tie kalnai miškingi, grynas oras, netikėtai greitai sutemstantis vakaras (čia saulė buvo, o po kelių minučių jau ir nebėra – pasislėpė už kalnų masyvo).

Kalbant apie lankytinas vietas, neišdildomą įspūdį paliko Pamukalės druskingi kalnų šlaitai, senoviniai Hierapolio miesto griuvėsiai bei visame pasaulyje žymus Kleopatros baseinas, kuriame, pasak legendų, gražindavosi Egipto valdovė.

Baseine vanduo ištisus metus yra 36,6 laipsnių šilumos, gausu mineralinių medžiagų, todėl manoma, kad Kleopatros baseine sveika ne tik maudytis, bet ir gerti tą vandenį.

Be abejonės, be galo žavi šiltas Viduržemio jūros vanduo, karšta saulė, skanus maistas. Ko gero, sudėtinga viską perpasakoti. Ne veltui ir mūsų patarlė sako „Geriau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti“.

Rekomenduoju aplankyti Turkiją ir patiems susidaryti nuomonę apie šią šalį. Man tai – nuostabi, dar daug paslapčių, nepažintų vietų turinti šalis.

Jurgita

Šis rašinys atsiųstas konkursui „Kelionė, kurios nepamiršiu“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)