Kuba – Karibų jūros perlas, garsėjantis ne tik nuostabiu klimatu, cigarais ir romu, bet ir jau visame pasaulyje išpopuliarėjusiais šokiais. „Tumbao“ kolektyvas save vadina Kubos kultūros ambasadoriais Lietuvoje, tad gimtadienio proga sumanė į Lietuvą jos atvežti dar daugiau.

Net dvi dienas truksiantis renginys pirmiausiai kvies susipažinti su kubietiškų šokių kilme. Specialiai „Tumbao“ gimtadienio proga į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvyksta profesionalus lotynų Amerikos šokių muzikos atlikėjas ir mokytojas Josué Joseph. Jis kvies į savo dviejų dalių dokumentinio filmo „La Epoca“ peržiūras ir atvirą diskusiją.

Per dvi renginio dienas žiūrovai turės galimybę išvysti abi filmo dalis: „The Palladium Era“ ir „Lost Rhythms in Salsa“. Tiesa, tai ne pirmas Josué vizitas Lietuvoje – pristatydamas savo filmą jis jau lankėsi mūsų šalyje užpernai. Lietuva ir lietuviai jam taip patiko, kad nuo to laiko jis vis atvyksta paviešėti.

Be to, muzikantas išdavė paslaptį, jog jau rengiamasi ir trečiosios „La Epocha“ dalies filmavimui. Tad, kaip sako pats Josué, renginys jam bus ir puiki proga surinkti video medžiagą: „Mambo, salsa ir kiti kubietiški šokiai nuo pat jų atsiradimo veikė ištisas kartas, ką jau kalbėti apie atskiras šalis ir žmones. Man įdomu surinkti kuo daugiau medžiagos iš įvairių kraštų. Tuomet filmas realiai atspindės, kaip žmonės visame pasaulyje juda vienu ritmu.“

Žinoma, profesionalus šokėjas žada atskleisti ir keletą kubietiškų šokių paslapčių ir drauge su „Tumbao“ mokyklos įkūrėja V. Orlovaite kvies į smagias pamokas. Laukia „Tumbao“ ir kitų atvykstančių kolektyvų šokių pasirodymai, o šeštadienio vakaro atmosferą kaitins autentiškas tikro kubiečio Lester Hojas koncertas. Garsus atlikėjas ir kompozitorius yra koncertavęs daugelyje pasaulio šalių, o šiuo metu aktyviai koncertuoja Lietuvoje. imtadienį vainikuos fiesta iki paryčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją