„Pastebime tendenciją, kad vasaros pabaigoje dauguma žmonių pradeda planuoti rudens keliones. Beveik visos jos – į pietus. Tai rodo, kad trečdalis lietuvių vasarą atostogauja namuose, o subjurus orams gero oro sezoną prailgina šiltuose kraštuose“, – teigia Arūnas Navickas, „Top Travel“ vadovas.

Rudenį palanku atostogauti ir pinigų atžvilgiu –javscript:void(0) rugsėjo – spalio mėnesiais viešbučių bei kitų paslaugų kainos kur kas mažesnės, tad atostogos ne sezono metu atsieina iki 30 proc. pigiau nei vasarą.

Pasak A. Navicko, dažniausiai rudenį keliauja šeimos su mažamečiais dėl palankių vaikams oro sąlygų bei išretėjusių kurortų. Rudens sezonu populiariausios savaitės trukmės kelionės su paslaugų paketais, kuriuose viskas įskaičiuota. Tokioms kelionėms išleidžiama iki 1500 litų asmeniui. „Už tokią kainą dabar nesunkiai galima rasti kelionę į Graikijos salas su skrydžiais, viešbučiu, pervežimo bei maitinimo paslaugomis“, – sako A. Navickas.

Kelionių kainos šį rudenį palankesnės ir dėl šiemet išaugusio krypčių skaičiaus, kuris skatina kelionių organizatorių konkurenciją ir dėl to mažėjančias kainas vartotojui. Iš maždaug 20 kelionių krypčių Viduržemio jūros regione, lietuviai dažniausiai renkasi Bulgarijos ir Antalijos kurortus, taip pat populiarios Graikų salos, Kipras, Malta, Maljorka ir Ispanijos Kosta Brava pakrantė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)